Många Löftingar på Friskusträffen

53 Löftingar stod på startlinjen i solskenet vid Släne skog. 4 segrar blev det till klubben denna dag genom Simon i H12, Jesper i H16, Filip i H18 och Gösta i H75.

 

I de två yngsta klasserna hade vi en deltagare i respektive klass. Hugo slog till med en niondeplats i H10 och Agnes sprang snabbt i D10 och blev tia.

I inskolning gjorde Klara Johanesson debut för Löftan med en tredje plats och även Elsa Ramberg sprang snabbt och var sjua.

I u1 hade vi tre snabba små kämpar. Där var Cornelia Hällås nia, Lukas Moberg tia och Gustav Frank 21:a. I U2 var det Walter Hällås som var med från Löftan och sprang in på en bra fjärde placering.

I H12 hade klubben en riktigt bra dag. Simon tog hem segern återigen och även Albin sprang snabbt och blev trea. Inte nog med det utan vi fick även in Oskar B som fyra och Filip som sexa. Oskar M kämpade också bra i H12 kort och blev fyra.

Även H14-grabbarna sprang snabbt när Tobias var trea och Victor fyra bakom svårslagna bröderna Skepp Även Jakob sprang bra och var 11:a bara några minuter bakom.

I D14 på samma lite kluriga bana som H14 sprang Annie bra och hamnade på 17:e plats.

Jesper fick i H16 till ett riktigt starkt lopp i tuff konkurrens och tog hem en klar seger. Adrian gjorde några missar på loppet, men fick trots det till en fin sjätte plats och Axel en bra 11:e placering.

I H18 kom nästa Löftanseger när Filip tog hem segern efter ett starkt lopp. Daniel kämpade också på bra och blev fyra.

I D18 sprang Alice mycket bra och kom fyra, bara drygt 2 minuter från segern i en jämn klass.

Bland seniorerna i H21 hade några Löftingar hittat ut från vinterdvalan nu när det närmar sig tiomila. Stefan visade rutin och fick till ett riktigt starkt lopp. Bäst av Löftingarna med en sjunde plats bland 47 startande. Joakim var 5 minuter efter Stefan på en fin 15:e plats och även Daniel hemma från Australien igen visade att han inte bara varit på solsemester i vinter utan tog en fin nittonde plats. Även Tomas kämpade på bra och var 30:e man.

En som också tog en övertygande seger åt klubben var Gösta i H75 när han vann med hela 4 minuter.

Nu laddar vi för nya tag imorgon med långdistans i samma terräng. Ta med vantar, mössa verkar vara ett tips för morgondagen även om regnet kanske uteblir, men det är väl inget som avskräcker tuffa Löftanorienterare?

/MH