Organisation

Vi är ca. 300 medlemmar som ägnar oss åt orientering och skidåkning. 1945 startades klubben Stråvalla IK, som 1952 blev OK Löftan, med namn från gränsfloden mellan Hallandskommunerna Kungsbacka och Varberg. På den tiden fanns även Löftadalens kommun.

Fr o m säsongen 98/99 är klubben medlem i Åkulla Skidallians,
som bl.a. anlägger längdspår med konstsnö vid Åkulla Friluftsgård i Varbergs kommun.

Klubben är indelad i två sektioner, en orienteringssektion och en skidsektion. En sammanfattning av sektionernas verksamhet ges nedan. För mer information om varje sektion se respektive undersida på hemsidan.

Orientering

OK Löftan är främst en breddklubb, men genom åren har klubben även fått fram ett antal framstående orienteringslöpare, 2020 tog Jesper Johansson H18 silver på SM i medeldistans och brons i långdistans, Simon Cormeliusson H15 tog samma år guld i sprint på USM och silver i medeldistans. Jesper blev sedan uttagen till juniorlandslaget.  Elin Månsson numera IFK Göteborg, som tillhör sverigeeliten, är också fostrad i klubben. På ungdomssidan tillhör klubben en av de främsta Hallandsklubbarna.

OK Löftan anordnar orienteringsträningar för alla åldrar i princip året om, med undantag av ett kortare vinteruppehåll. Klubben brukar även arrangera ett par orienteringstävlingar varje år, oftast en större tävling och några mindre. Årligen hjälper vi även skolorna i Varbergs och/eller Kungsbacka kommun med orienteringsaktiviteter.

Skidor

Att hålla på med skidåkning i Halland är ju minst sagt nyckfullt, men så fort vädrets makter tillåter är OK Löftan snabba med att dra skidspår till medlemmarnas och den skidåkande allmänhetens stora glädje. För att ytterligare skapa bättre förutsättningar för skidåkning i Halland är OK Löftan en av de moderföreningar som står bakom Åkulla Skidallians och det arbete med konstsnöspår som bedrivs där.

Under höst och vinter bedriver OK Löftan barmarksträning, eller när så är möjligt skidträning, för alla åldrar. Klubben anordnar varje vinter också ett längdskidläger norröver och oftast någon skidtävling i egen regi (många gånger på Åkullas konstsnö). Utöver det så hjälper vi även till med de skidtävlingar som anordnas av Åkulla Skidallians samt de friluftsdagar som alliansen erbjuder skolorna i Varbergs kommun.

Klubbstugan – Lillesjön
Lillesjöstugan öster om Frillesås byggdes 1970 och 1980 fick vi vårt elbelysta 2,5 km-spår, som vid snötillgång förvandlas till ett utmärkt skidspår. (Lillesjön är relativt sett högt beläget och området är alltså ”snösäkert”.)

Hyra Lillesjöstugan?
Hans Antonsson
Telefon: 0340 – 383 73

Egna Kartor
Vi har ett 10-tal kartor som vi håller vid liv med hjälp av vår kartritande medlem Ingvar Svanberg. Ingvar, som har mer än 20 års erfarenhet av kartritande var bland de först ut med att rita i PC-Mapper, där han även utbildar nya användare.
På Kartbanken finner du våra kartor.

Egna Arrangemang
Vi har under de senaste åren varit en av Hallands flitigaste arrangörer av orienteringstävlingar. Större tävlingar som vi har arrangerat eller hjälpt till att arrangera är:

1993 Etapp 2 av O-Ringen i Halland
1995 Sydsvenska 7-mannakavlen och 4-damers
1997 VM test kort och klassisk
1998 Götalandsmästerskap
2002 Hallands 3-dagars
2006 Silva Junior Cup – Långdistans
2007 Medarrangör av SM – Långdistans
2008 Medarrangör av Hallands 3-dagars
2009 USM (Sprint, Långdistans och Distriktsstafett)
2012 Medarrangör av Hallands 3-dagars
2012 Medarrangör av O-Ringen i Halland
2016 Medarrangör av Hallands 3-dagars
2017 Unionsmatchen

Fotopolicy
Ibland fotograferar vi under träningar och tävlingar för att sedan publicera bilderna på hemsidan eller i vår slutna facebookgrupp. Om du inte vill medverka på bilder som publiceras, kontakta någon i styrelsen.

Styrelse

Ordförande – Mats Andersson
Telefon: 0793-59 14 14

Vice ordförande – Magnus Johansson
Telefon: 0340-65 30 73

Sekreterare – Linda Corneliusson
Telefon: 0709-21 07 21

Kassör – Gunilla Glimtén 
Telefon: 0760-16 74 74

Ledamot – Ulrik Fjärding
Telefon:

Ledamot – Henrik Andersson
Telefon: 0340-66 06 50

Ledamot – Jeanette Blom
Telefon: 0340-65 41 88

En kommentar

Kommentarer är stängda.