Läget i tävlingsterrängen / Barmark!!

Under ”Läs mer” finns information om läget i tävlingsterrängen. Uppdaterad senast tisdag 4 april 16.45. Terrängbilder – 31 mars.
Rapport om läget i tävlingsterrängen för våra påsktävlingar. Tisdag 4 april kl. 10.30 Den snö som fanns kvar när bliderna togs den 31:e mars är nu helt borta. Det finns ingen tjäle i marken. Detta innebär att vattnet kan sjunka undan. Allt pekar nu på att vi kommer att ha fina förhållanden i skogen och på både parkering och TC. Välkomna till Halland i påsk. Tävlingsledaren Måndag 3 april kl. 19.30 En runda i tävlingsterrängen avslöjade att vi nu har total barmark. På sjöar ligger snön kvar men i skogen och på passerbara mossar är det helt snöfritt. TC är torrt och fint, tjälen är ur marken och då TC ligger på en sandbotten ska eventuellt regn på tävlingsdagarna inte vara något problem. Alla är hjärtligt välkomna till tävlingarna under en förhoppningsvis strålande vårsol. Mer information kommer under tisdagen. / Sekretariatschefen Torsdag 30 mars kl. 20.00 Dagens provlöpning avslöjade att skogen till stora delar redan är snöfri. Den snö som ligger kvar är väldigt mättad på vatten och smälter snabbt. På de ställen snön ligger kvar är snödjupet nere på mellan 1-10cm. Med tanke på att det regnat hela natten och är lovat regn under de kommande dagarna har vi troligen helt snöfritt senast i början av nästa vecka. Tävlingsledaren uttryckte sig så här efter sin runda i skogen: ”Vi hade kunnat köra tävlingarna redan i helgen.” Sekretariatschefen Tisdag 28 mars kl. 14.00 Innan mildvädret kom i slutet av förra veckan låg det ca 25 cm snö i tävlingsterrängen. Mildvädret gör nu att snön smälter flera cm per dygn. Läget idag tisdag är att parkeringen är i stort snöfri och ca 1/3 av snön är borta i terrängen. Prognosen visar på fortsatt snösmältning och min bedömning är att vi kommer att ha i stort snöfritt i slutet av nästa vecka. Det innebär att vi med största sannolikhet kan ha sådana förhållanden i påsk att tävlingarna kan genomföras under fullt sportsliga förhållanden. Vi kommer att lägga ut information om läget i skogen kontinuerligt fram till tävlingsdags. Vi hälsar alla som längtar efter barmark välkomna i påsk Tävlingsledaren

Av: Stefan Månsson