Gubbarna vs juniorerna 1-0

En hård kamp utkämpades i smålandsskogarna mellan juniorerna och ”gubbarna” i klubben. Tyvärr fick Juniorerna bryta sedan Lars fått knäproblem då man var i ledning.
Smålandskavlen gick i år av stapeln vid Isabergs skidanläggning i Hestra och Löftan valde att ta ut två jämna lag. På natten skickade juniorerna ut två snabba killar i form av Christian och Johan. Gubbarna mönstrade 2x Magnus. På förhand var tipset att Magnus J skulle slå Johan med lika mycket som Christian skulle slå Magnus H med. Nu visade det sig att Johan ville ta revansch från 25-manna och hade bäst tid av alla Löftingar med dryga 81 minuter på 10,5 km kuperad nattorientering. Magnus J följde på 82 minuter efter några småsvängar. Det var jämnt även mellan Christian som bommade lite och sprang in på 88 minuter och Magnus H som gick rätt men långsamt och hade 87 min. Efter natten skiljde det nu bara 50 sekunder till gubbalagets fördel. Trots ok insatser av alla var vi rejält distanserade av otrolige Peter Öberg OK Hällen som sprang runt på 59 minuter. Efter en natt på hårt underlag och därmed få timmars sömn var det dags för omstart och juniorerna skickade ut Tomas medan gubbarna skickade ut Josefin som fått förstärka gubbalaget lite, men slapp springa i skäggperuk. Vi litade återigen på att juniorerna skulle bomma, men precis som Johan så gjorde Tomas ett starkt lopp. Han var tillsammans med Josefin stora delar av banan, men ett bättre vägval och en liten sväng på slutet av Josefin gjorde att juniorerna nu var fem och halv minut före. Nu började vi bli lite oroliga i gubbalaget. Inte kunde vi väl få stryk av dessa ungdomar. Fjärdesträckan var 10,5 km och juniorerna hade nu Lars medan gubbarna hade Torkel. Efter drygt halva banan hade Torkel knaprat in 3 minuter på Lars och det skiljde nu alltså bara drygt 2 minuter i skogen mellan lagen. Tyvärr hade Lars fått problem med knäna och kunde därför inte fullfölja loppet. Torkel fortsatte i god stil och sprang runt utan bommar. Vi skickade nu ut Stefan på sista sträckan som mätte dryga 13 km. Joakim som skulle springa sista i juniorlaget gav sig trots allt ut på sträckan för ett bra träningspass. Båda två gjorde starka insatser och Stefan var ca 4 minuter snabbare, men hade då givetvis mycket mer att springa för än Joakim som länge stod och tvekade vid varvningen om han skulle ta sista slingan på 3 kuperade kilometrar. Efter lite peppning stack han till slut ut ändå och visade att han kan ta en långsträcka på tiomila nästa år som vanligt. Gubbalget slutade på en 80:e plats av 113 startande lag i denna elitkavle. Ska man spekulera lite då så hade det blivit precis så jämnt som vi trodde på förhand. Hade Lars hållit avståndet till Torkel i skogen och Stefan och Joakim hållit sitt tempo så hade de troligtvis kommit ihop på slutslingan och vi hade fått en spurtuppgörelse mellan lagen. Nu ingår det ju trots allt att ta alla kontroller och rutinen i gubbalaget att känna vilka sträckor ens kropp klarar av fällde då avgörandet 🙂 Johans utlovade tårta ser vi extra mycket fram emot!

Av: Magnus Hansson