Full aktivitet i helgen!

På fem olika håll har idag Löftans medlemmar varit i farten med olika aktiviteter. Lillesjön, Örkelljunga, Åkulla, Nässjö och Finland.
Vid Lillesjöstugan var det idag full fart. Anita och Anita ordnade poängpromenad med 17 deltagare. Det var också 12 ungdomar från Ottos grupp som var ute och orienterade med pigga och snabba ben. I den yngsta kottegruppen var det 10 tappra barn som kämpade sig runt knatteknatsbanan och var med på skattjakt. Dessutom var det några äldre ungdomar som sprang tillsammans med några vuxna. Bengt höll också en kurs för sex vuxna om grunderna i orientering och Karin och Ove bjöd på utsökt fika som vanligt. Nere i Skåne har i helgen 8 juniorer och seniorer varit på tiomilaläger i Örkelljunga. Fredagens nattpass vanns efter gemensam start av Johan före broder Joakim. På lördagens förmiddagspass var Christian snabbast följd av Stefan. Dessutom var Josefin, Lars, Tomas, och Magnus med på lägret. Det blev också ett teknikpass på lördag eftermiddag och ett gemensamt långpass på söndagen och målsättningen topp-100 spikades inför tiomila vilket i så fall skulle vara klubbrekord. Erfarenheterna från Skåne är att undvika grönområdena på natten och hålla riktningen in mot kontrollen då det bitvis är detaljfattigt. Klubben har också varit delaktig i Åkulla skimarathon med BG i spetsen. Flera löftingar var med både som arrangörer och deltagare och bäst gick det för Magnus Johansson som var bäste hallänning och trea totalt. Dessutom var Torkel i Nässjö och åkte ett annat lopp. Även i Finland var alltså klubben idag representerad i form av Elin och junior-vm i bandy. En bronspeng blev det till slut för Sverige och Elin. Vi hoppas hennes skada läker ut väl så hon kan komma tillbaka till mer civiliserade sporter som orientering när säsongen drar igång. Med ledare och allt var vi alltså en bra bit över 50 löftingar som var ute och motionerade på ett eller annat sätt idag. Nu njuter vi av vinterns sista veckor innan det är dags för orienteringspremiär. Det var länge sen det var sån här fart i klubben en vinterdag. Kul!

Av: Magnus Hansson