25-manna!

Tyvärr blev vi återigen utan resultat i 25-manna trots 25 bra orienteringslopp av våra löpare. Söndagens kortdistans gick bättre med många fina resultat som toppades av Elin som vann D20-Elit.
Tyvärr hade vi återigen en stor dos otur i 25-manna. Laget intill oss tog en av våra kartor vilket vi inte lyckades upptäcka. Det innebar att vi hade en karta för lite av sträcka fyra så när Lisa kom och skulle lämna över till Filip så fick han istället för sina utlovade 2,6 km vit bana en seniorsträcka på 6,3 km med blå svårighet. Filip visade vilken tuffing han är och tog sig an utmaningen inget ont anandes förrän halva banan var avverkad. I det läget var det inte gott att veta vad han skulle göra så han kämpade sig runt hela seniorbanan. En riktig bragdprestation som han ska vara stolt över. Naturligtvis kan vi inte bara skylla det här på oturen utan måste hitta bättre rutiner för hur vi hjälper varandra att undvika strul som orsakats av andra lag vilket säkert kommer att hända någon mer gång. Alla sprang runt sina banor trots diskningen och gjorde en god insats så orienteringsförmågan var det inget fel på hos klubbmedlemmarna. Kul att vi lyckas få ihop ett eget lag och samla klubbmedlemmar som är spridda från Malmö i söder till Umeå i norr. 25-manna följs alltid av en kortdistans dagen efter där det alltid är stora klasser och tuff konkurrens. Elin tog hem äldsta juniorelitklassen på ett imponerande sätt och Jesper Johansson visade framfötterna i H10 och var bland de tio bästa liksom Daniel som var sexa i H14. I H21 klassen var inte helt oväntat Olle snabbast. Vi övriga motionärer hade en fin dag i skogen. Det är alltid upplyftande och komma till Stockholmsterrängen och få lite bättre kilometertider än backarna i Halland, Nästa år går tävlingen i Tumba. Lita på att vi är tillbaka då, revanschsugna till tänderna. Det är bara att sätta igång vinterträningen direkt. Att bo gemensamt på vandrarhem i ordentliga sängar var något vi fick mersmak för så det slår nog ut det hårda skolgolvet även nästa år. Du hänger väl med?

Av: Magnus Hansson