Löftan 15:e och 39:a på ungdomens tiomila

HD12 HD18

Löftans ungdomar var i helgen uppe i Karlsborg och sprang ungdomens tiomila. Först ut var HD12-stafetten där Victor stod på startlinjen med 110 andra löpare. I HD12 är det ogafflade banor så det är ofta väldigt tätt mellan löparna och så även i år. Victor kom in på en 40:e plats, endast 1,29 från täten i form av Sävedalen. Ut på andra sträckan rusade Simon iväg och fort gick det hela banan. 11 minuter senare på 2,4 km var han inne som sjunde lag. Tredje sträckan sprangs av Jakob, Andreas och Filip H. Alla sprang bra, men tyvärr hängde alla med en klunga på fel stig till tvåan och någon minut rök iväg. Efter det gick det som på räls och med full fart mot mål och Jakob som var allra först skickade ut Tobias som ca 20:e lag. Sista sträckan var 3,2 km och Tobias sprang starkt mot tufft motstånd. Efter en grym spurt blev det till slut en 15:e plats endast drygt 4 minuter från segrarlaget Stora Tuna. Tredje året på raken som Löftan är topp-15 i HD12-stafetten.

Några timmar senare var det dags för HD18-stafetten. Daniel A inledde natten (5,5 km violett bana) på bästa sätt och låg femma vid första radion. Natten bjöd på svår orientering i den omväxlande terrängen och in i mål kom en stor klunga ihop där Daniel var med som 24:e lag bara 55 sekunder från ledningen. Ut på andra sträckan som var lika lång nattbana sprang Jesper. Tufft att som 13-åring ge sig ut mot mestadels 17-18 åringar på en svår nattbana. Jesper löste sin uppgift galant även om det blev några missar på den svåra nattbanan och skickade ut Adrian som 29:e lag.  Tredje sträckan var 4 km -natt-ol även om det nu började ljusna. Adrian sprang riktigt bra och växlade in som 23:lag vilket var bästa placeringen under stafetten. Samuel fick den tuffa uppgiften att springa över 6 km svår bana där han behövde kartljus i gryningen. Han körde ett helt eget lopp nästan fritt från bommar och skickade ut Daniel G, Jakob och Simon på en parallellsträcka. Alla tre sprang riktigt snabbt och bra och Simon som var allra först skickade ut Victor på nästa gula sträcka. Både Victor och Tobias som sprang sjunde sen sprang bra på liknande sträckor och vi låg nu runt 30:e plats.

Alice sprang sträcka åtta och var säkerheten själv och skickade ut Joakim på en liknande bana på sträcka nio, ca 3,5 km orange. Också Joakim sprang bra, även om han tyckte det blivit någon miss på mitten av banan.  Joakim skickade ut Filip S på tionde sträckan som var tävlingens längsta med drygt 7 km. Filip sprang som alltid stabilt och bra och förde in laget på en slutlig 39:e plats av de 60 lagen. Detta innebar också att man var nionde bästa svenska lag som inte hade kombinationslag.  Riktigt bra kämpat alla duktiga och trevliga Löftanungdomar. Nästa år går stafetten i Tibro. Då hoppas vi på lag igen i HD18 och kanske två lag i HD12.