Största klubb igen

Idag gick andra deltävlingen i Norra Hallands ungdomsserie i Sjöö, Dagsås. Bitvis bra bokskog och bitvis risig terräng. Lite kluriga stigar som ställde till det för vissa men alla ungdomar presterade bra och kom i mål godkända. En fantastiskt bra tävling både vad gäller deltagarantal och resultat. 46 startande Löftingar och hela 8 segrar och 12 pallplatser. Jag säger bara WOW. Vi hade även ett åldersspann från 6 år och upp till 73 år och det är nog detta som jag gillar bäst med denna sport att alla åldrar tävlar på samma arena.

I inskolningsklassen kämpade idag Ztella och Ellen runt banan och i U1 hade vi resten av våra nya, yngsta löpare (Almer, Stina, Zmilla, Jakob, Elisa Ralf, Majken, Gustav och Cornelia). Hela 9 stycken som alla kom runt godkända.

I H10 sprang Hugo snabbt och kom 4:a och i D10 presterade Elin bra som vanligt och kom på en fin 2:a plats. Även Agnes hade ett godkänt lopp i den klassen. Melker gjorde idag debut i H12 och kom i mål som 11:a i en tuff klass där Albin blev 3:a och Filip 6:a. Mycket bra kämpat. I motsvarande tjejklass D12 tog Ida hem segern. Grattis.

Ytterligare en i år stor löftanklass är H14. Idag hade vi 7 kämpande grabbar där och återigen tog Tobias hem segern. Simon blev 4:a, Jakob 5:a, Gustav 7:a, Andreas 8:a, Edvin 10:a och Hugo 11:a. I D14 sprang Annie in på en 6:e plats.
I H16 hade vi 2 startande och där knep de 1:a och 3:e plats genom Jesper och Axel. Ni är verkligen förebilder för våra yngst medlemmar ska ni veta. Riktiga idoler faktiskt.

I kortklasserna idag kammade Alva hem segern i D12 kort och i H12 kort vann Zebastian före Walter som kom på en fin andra plats. Bra jobbat. Snart vågar ni er nog upp i vanlig tävlingsklass.

Vi hade även många som sprang öppna banor idag. Där hade vi bl.a. 2 ungdomar (Victor och Oscar) som visade de äldre orienterarna att ska man slå ungdomarna i klubben så får man träna mycket och springa snabbt och rätt. För resultat i dessa klasserna hänvisar jag till Eventor.
https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=18435&groupBy=EventC

 

2 kommentarer

  1. Bra jobbat Jeanette. Härligt drag i klubben just nu. Kom gärna med synpunkter alla nya som rutinerade medlemmar på hur vi kan göra verksamheten ännu bättre för alla åldrar.

Kommentarer är stängda.