Norra Hallands ungdomsserie är avgjord

Idag gick finalen av Norra Hallands ungdomsserie vid Rigortorpet. Som traditionen är så avslutas denna serie med ett stort tårtkalas. Mycket uppskattat av alla ungdomar. Kön ringlade sig lång långt innan tävlingsledaren sagt varsågoda.

Idag så var det en enskild tävling med den sedvanliga blomstercermonin samtidigt som det även var pristutdelning med plaketter för totalresultatet i serien. Många löftanframgångar var det på båda dessa.

Löftan hade idag 40 startande ungdomar och vuxna varav 14 pallplatser (inkl de öppna klasserna). Ett stort deltagande trots att flertalet ungdomar hade förhinder av olika anledningar. Våra yngsta deltagare i U1 fortsätter att springa tävlingar vilket är riktigt roligt.  Länk till dagens etappresultat https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=19099&groupBy=EventClass.

När det gäller totalresultaten i serien som räknas ut av de 4 bästa resultaten på de 6 deltävlingarna fanns det gott om framgångar. I D12 K har Alva kämpat på bra dock som ensam deltagare och fick hoppa högst upp på pallen.

I motsvarande killklass H12 K så fick vi en hel pall med löftankillar. På första plats kom Zebastian, tätt följd av Melker på andra platsen och Oscar på en tredje plats. Tyvärr var bara Melker med idag så kortet ser lite tomt ut. Walter kom här på en 4:e plats med 3 genomförda tävlingar men har sedan bytt till H12 och sprungit de avslutande deltävlingarna i den klassen.

I D10 så kom Elin på en andra plats endast 1 poäng efter segraren. Alice kom 4:a och Agnes blev 5:a. Där hade vi även Ella som 8:a och Cornelia som 10:a. Roligt med så många tjejer efter de senaste årens killdominans i löftan.

I H10 så blev Hugo 5:a men eftersom där var färre än 10 deltagare så delades där bara ut 3 plaketter. Mycket bra kämpat Hugo

I D12 är Ida den enda löftingen och trots en miss med en stämpling idag så tog hon hem totalsegern med 1 poäng.

I H12 som annars är en stor löftanklass har vi i år bara haft Albin som fullföljt 4 tävlingar i klassen. Albin blev 2:a. Filip som bara sprungit 2 tävlingar hamnade på en 10:e plats. Extra roligt att Melker och Walter har testat på att springa några tävlingar i H12 men de har sprungit huvuddelen i H12k.

H14 är den tävlingsklassen som vi har flest löftandeltagare i år. I den klassen så gick det inte att dela segrarna trots att man kollade på flest vinster och bäst resultat bland strukna deltävlingar så då fick det bli lite extra trångt överst på pallen. Där fick Tobias trängas ihop med en Rigorian. På en tredje plats slog sig Simon in trots att han inte har ålder inne och Jakob blev 4:a. Gustav blev 8:a, Andreas 9:a, Edvin 14:e och Hugo 16:e. Oskar som också normalt springer H12 kunde inte deltaga på alla deltävlingarna och valde därför att springa H14. Det blev 2 starter så nu har han full koll inför nästa år.

I D14 är det endast Annie som springer för löftan och det har hon gjort bra i år då hon placerade sig på en finfin 4:e plats. Hon hade lite tur med sig då hon och 5:an hade samma poäng men Annie hade bäst bästaplacering av dem 2.

I H16 så vann Jesper, Axel kom 4:a och Adrian 5:a trots bara 3 sprungna tävlingar. Om Annie drog turlotten i D14 så drog Axel nitlotten i denna klass. Han och 3:an hade samma poäng och samma bästaresultat så här fick de gå in och kolla på de 2 strukna deltävlingar och då visade det sig att Axel med ynka 1 poäng förlorade pallplatsen och eftersom de var färre än 10 deltävlingar så fick han heller inte någon plakett. Mycket tråkigt men bra kämpat.