IFK-stafetten avgjord

Idag genomfördes IFK Göteborgs höstbudkaveln med arena vid Härlanda tjärns badplats. Ok Löftan ställde upp med 7 lag: 4 ungdomslag, 2 öppna och 1 propaganda lag.

Bäst resultat blev det för våra yngsta tjejer som tog hem segern i klass D30 (3×10). På första sträckan gjorde Agnes premiär som starter och gjorde ett stabilt lopp och kom in på en åttonde plats, dryga 2 minuter efter täten. Ut på andra sträckan sprang Ella och Cornelia ut och gjorde riktigt snabba lopp och plockade 3 placeringar. Ella hade den bästa sträcktiden utav alla på sträcka 2. På sista sträckan sprang Elin ut och gjorde ett ännu snabbare lopp och sprang ikapp alla tjejerna framför sig och även förbi. Det blev en spurtduell till slut som Elin vann men i stridens hetta så tog hon växlingsfållan istället för målfållan och juryn bestämde att det blev en delad seger med Ok Landehof som tog rätt fålla i spurten. Alla tjejer och ledare var nöjda med juryns beslut.

,

I H36 så hade vi 2 lag. På startsträckan så var det Albin och Ida. Albin visade åter igen att han är en bra startlöpare och hängde med bra hela vägen runt och skickade ut Filip och Oscar M endast 30 sekunder från täten på plats 6. Ida hade det lite tyngre mot alla snabba grabbar och kom in på 18 plats och skickade ut Hugo och Walter på andra sträckan.  Dessa grabbar gjorde stabila lopp och Hugo som var den som växlade tog 1 placering och skickade ut brorsan Simon på sista sträckan. Filip i  det andra laget sprang riktigt snabb och plockade 1 placering. Oscar M gjorde ett bra lopp även han. Ut på sista sträckan som sprangs utav Oskar B låg detta lag nu på 5 plats och även om Oskar gjorde en mindre bom så tog han upp laget till en finfin 4 plats. Simon som gjorde ett ruskig snabbt lopp på sin sista sträckan förde laget i mål på en 16 plats. Simon hade den snabbaste sträcktiden av alla H36 sträckorna idag.

 

H42-laget fick göra en lagändring då det blev ett återbud på Tobias. Victor sprang ut på första sträckan och kom inte på en bra 6 plats trots en bom på någon kontroll. Riktigt hårt motstånd var det idag på första sträckan med ruskigt snabba grabbar. Han skickade ut Gustav på andra sträckan. Gustav fick tyvärr problem med några kontroller i början men avslutade bra och skickade ut Jakob på en 9 plats. Jakob gjorde ett riktigt bra lopp. Plockade både tid och placering trots lite problem med någon kontrolltagning och sprang upp laget till en 8 plats.

På vuxensidan så hade vi 2 öppna klasser och där gick Magnus J och Patrik ut på var sin första sträcka. De kom in som 2 resp 3,  1,38 och 1,57 efter täten. Ut i stort sett samtidigt gick Josefine och Linda som följdes åt och gjorde 2 stabila, bra lopp och skickade ut sina lagkompisar Johan på en 5 plats och Alice på en 6 plats. Johan tappade några placeringar och skickade ut brorsan Joakim på en 9. Joakim jagade ikapp några lag på sista sträckan och förde upp laget till en 7 plats. I det andra laget så kom Alice kom in på en 27 plats och skickade ute pappa Jonas på sista som sprang in på en 38 plats

Vi hade även ett lag i propaganda orange. Henrik startade och kom in på en 2 plats, knappt 2 min efter täten. Han skickade ut Daniel G på en andra sträcka. Daniel fick en bom på kontroll 4 men avslutade starkt och tappade bara 1 placering. Ut på sista sträckan gick Daniel H ut och gjorde ett stabilt lopp och tog in laget på en fjärde plats.

Beklagar att jag inte lyckades få bilder på alla löparna.

/Jeanette