Nu är den igång – Norra Hallands ungdomsserie

Då var första etappen avklarad av Norra Hallands ungdomsserie. Den arrangerades av IF Rigor i Vallda Sandö. Det blev en riktigt klurig tävling då terrängen och kartan var mycket detaljrik. Vi hade idag totalt 42 startande varav 31 var ungdomar och på så vis blev vi största klubb idag.

Roligt att se så många av våra yngre ungdomar komma ut på tävlingar.  I inskolning hade vi idag 4 startande varav 3 som gjorde tävlingsdebut. Peter, Erik, Zamuel och Vidar genomförde bra lopp.
 

I U1 sprang 5 löftingar i mål. Här tog vi hem både första och andraplatsen genom Lukas Moberg och Jakob Andersson. Extra roligt idag var att Gustav Frank genomförde sin allra första tävling själv och kom runt och var godkänd- Bra jobbat.  Alfred sprang in på en 6:e plats och Mia på en 13 plats.

I klassen U2 hade löftan idag 7 raketer. Jag tror att många skuggor har svårt att hänga med dessa snabba löpare. Almer blev bästa löfting i denna klassen genom en 2:a plats. Ralf kom på en bra 4:e plats, Elisa på 7:e, Edward på 8:e, Zmilla och Ztella på delad 10:e och Karolin på 13:e plats.

I klassen D10 så sprang Agnes och Cornelia bra. De blev en del problem med stigarna i början men sedan fick de lite ordning på detta och sprang in på en andra resp tredjeplats. I H10 så sprang Hugo snabbt som vanligt men tyvärr så glömde han stämpla sista kontrollen som var lite klurigt placerad så tyvärr blev han inte godkänd.

I D12 gjorde Alice sin första tävling i klassen vilket hon klarade bra. Kom i mål på en 4:e plats. Elin sprang snabbt som vanligt men några kontroller ställde till det men en fin 3:e plats blev det idag. I H12 så sprang Zebastian, Walter och Oscar. Roligt att ni nu vågar lämna kortklass och gå upp i vanlig klass. Det blev placeringar 6,7 och 8.

I klassen D14 så är det Annie och Ida från Löftan som fightas mot varandra. Idag var Annie snabbast och sprang in på en 4:e plats och Ida kom strax efter på en 5:e plats. I H14 så var både Oskar och Simon sjuka. Dem hade nog lyckats smitta varandra i veckan. Trots detta så hade vi ändå 3 löftangrabbar på start. Albin sprang in på en 2:a plats och Andreas på en 4;e plats. Hugo kämpade på bra till kontroll 8 men vem som flyttat kontroll 9 så Hugo inte hittade denna vet vi inte ;). Hur han sedan tog sig till arenan och målet är en helt annan historia och för den som vill veta så får ni fråga Hugo själv. Alla som hörde Hugos berättelse skrattade gott i alla fall. Kul att du vågar bjuda på dig själv.

I den äldsta klassen H16 så hade vi idag bara 1 startande – Jakob Moberg som blev 6:a. Verkade som det var några kluriga kontroller som gav Jakob lite mer bom än vanligt. I H16k så var det bara Edvin som startade och därmed så fick han en seger.

Nu blir det ingen ny etapp förrän om 2 veckor (19/5) och då det är OK Nackhe som arrangerar den etappen i Stegared i Dagsås utanför Tvååker.
Tävlingsinformation hittar ni här https://eventor.orientering.se/Events/Show/22021
Om det är någon som vill ha hjälp med anmälan så sänd ett mail till [email protected]. Vi hoppas att ännu fler nybörjare vågar följa med oss på dessa etapper. En mycket bra serie att göra tävlingsdebut i.