DM-lång och final i Hallands ungdomscup

Idag arrangerade vi distriktsmästerskap i långdistans i Idala. Vädret var ömsom regn och ömsom sol. Arenan var bra placerad på ängen där SM-målet var 2007 (hoppas årtalet stämmer annars är jag felinformerad). Ca 300 starter blev det totalt varav löftan hade 24 ungdomsstarter. Eftersom det var vår egen tävling så får bara ungdomar tom 16 år springa.

Det blev några dm-plaketter till klubben. I D10 så visade Ella att hon är snabb och kan orientera bra genom att idag ta hem andra platsen och i H10 visade Hugo samma sak genom att även han ta hem andra platsen med ett stabilt och jämt lopp. I H14 så hamnade både guldplakett och silverplakett i klubben genom Tobias och Simon. 2 riktigt snabba och säkra orienterare som de är så höll de sina platser från start till mål. I H16 sprang Jesper hem första platsen. När han intervjuades efter målgång så var han inte alls nöjd med sitt lopp, trots detta så vann han med 2,5 min. Sedan tog vi även hem några av kortklasserna. I H12k vann Oscar, i D12k vann Alva och i H16k vann Edvin var sin guldplakett.
Vi hade många andra fina prestationer. En var att Ralf sprang sin första orienteringstävling själv i U1 och klarade detta perfekt. Även Almer som inte sprungit så mycket tävlingsklass själv genomförde idag ett snabbt lopp i H10.
För mer resultat https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=17824&groupBy=EventClass

Sedan var dagens tävling även finalen i Hallands ungdomscup. Denna cup blev i år av med flera deltävlingar då snön i våras ställde till det för arrangerande klubbar. Det slutade med att för HD12 tom HD16 så räknas 4 av 6 deltävlingar + finalloppet idag som alla var tvungna att räkna. I HD10 så fick alla som sprungit 3 av 6 deltävlingar pris.

I H10 så hade Hugo deltagit i 5 lopp och fick då ta emot en pokal och i D10 så hade Agnes sprungit alla 6 deltävlingar och Cornelia 5 så de fick också varsin fin pokal.
I klasserna HD12, HD14 och HD16 så delades det ut pokaler till de 6 främsta.
I H12 och i D12 så kom Filip och Elin på var sin 5 plats.

I H14 så kom Tobias på första plats, Simon på andra plats och Albin på sjätte plats. Här bör nämnas att Oskar drabbades av den största oturen man kan ha. Han och Albin fick nämligen lika många poäng i totalen och då räknas det vem som kom på bästa placering idag och därav fick Oskar den tråkiga sjunde platsen. Men om Oskar hade sprungit 1 sekund snabbare på dagens lopp så hade han fått 1 poäng till och hade då hamnat på 5 plats. Snacka om att ha marginalen på fel sida.

I D14 kom Ida på en fin 5 plats.

I H16 så kom även Jakob på en 5 plats. Verkar som Löftan abonnerade på den platsen i Hallands ungdomscup. En väldigt populär placering verkade det som.

länk till alla resultat i cupen https://eventor.orientering.se/Standings/View/Series/653
https://eventor.orientering.se/Standings/View/Series/672