O-event

Ja då var ytterligare ett O-event över. 43 löftingar var det som var med på helgens Boråsläger och ytterligare några kom upp på olika dagar och deltog på enskild tävling. Vi hade 51 medlemmar som startade någon gång under helgen. Många deltog på alla 3. Räknar man sedan med ”skuggor” och hejaklack så tror jag att vi ca 65 st. Roligt att se att så många trotsar det gråa och regniga höstvädret för att delta på detta event.

Helgen började i fredags em då vi som skulle vara med på o-eventslägret åkte till Bodaskolan för att checka in. En nyrenoverade, ljus skola som låg en bit utanför centrum. Efter att vi packat in oss i rummen och gjort i ordning våra sovplatser så var det dags att åka in till Borås arena för första tävlingen. Ikväll var det en nattsprint runt Borås arena. Eftersom detta är ett populärt event med många startande så blir det en stor spridning i startdjupet. Det var några av våra äldre ungdomar och vuxna som fick en ”riktig” nattävling med start efter kl.22.00. Tur att våra yngre inte råkade ut för detta. Vi fick 3 pallplatser denna kväll. Simon blev 2 i H13 trots stukad fot i veckan, Jesper blev 2 i H16 och Magnus J blev 3 i H50. Segern där försvann kanske då det visst stod ett träd i vägen för Magnus rutt. Andra topp 10 placeringar denna kväll var Agnes som blev 8 i D10, Patrik 8 i H40 och Adrian 9 i H18. Alfred sprang snabb i U1 och blev 6 och Almer blev 9 i U2. Det var flera av våra ungdomar som sprang sin första nattävling själv denna fredag. Roligt att ni är så orädda. Det var många andra bra placeringar/prestationer utanför topp 10. För resultat se https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=18666&organisationId=254
Efter tävlingen slut så åkte vi tillbaka till skolan och kröp ner i våra sovsäckar. En sen kväll för många.

På lördag morgon var det väckning runt kl. 07 och det var dags att packa om väskorna för ytterligare en tävling. Idag var det Downhill sprint – en skogsspring ner för Rya åsar. Men innan dess så serverades det frukost på skolan där vi bodde. Vi åkte ut till Borås arena tidigt för att avståndet till start var 2700 m med en del av vägen starkt uppför – så det tog oss ca 45 min att gå till start idag.  Idag så fick ”vi” 2 segrar genom Adrian och Jesper. Jätteskoj. En annan mycket bra prestation idag gjorde Jakob genom att bli 15 utav 165 startande och även Tobias som blev 11 utav 96 startande. Mycket stora klasser med tuff konkurrens är det denna helgen. För fler resultat se   https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=18667&organisationId=254.
Efter avslutad tävling så åkte vi tillbaka till skolan för lite lunch. Efter detta så lektes det tagen i korridoren, det spelades pingis i uppehållsrummet och vissa var ute och sprang av sig lite energi genom att leka på den fina skolgården. För oss vuxna så blev det lite lugn samkväm. Inte riktigt lika pigga ben på oss. Strax efter 16 så var det åter dags att åka in till Borås men denna gång så var det pizzaätning och bad som stod på agendan. Alla åt så de nästan sprack. Mycket goda pizzor och annan mat fick vi i oss och därefter badade vi mellan 17.30-20. Lite handling av godis och annan kvällsmat gjordes på hemvägen till skolan och sedan blev det lite slappande innan det var dags att släcka ljuset runt 22. Denna natt sov nog de flesta av oss bättre än första. Inte konstigt med tanke på all energi vi hade gjort av med denna dag.

På söndag var det väckning vid samma tid. Nu skulle ju all packning ner i väskorna igen och klassrummen skulle återställas och grovstädas. Vilket fantastiskt team vi är. Detta med packning och röjning flyter ju på utan problem. Det märks att det är många ungdomar som är vana att åka på läger. Efter frukost så var det dags för tredje etappen som idag var den populära zoo-orienteringen med start inne på Borås djurpark. Inför denna tävlingen så låg Adrian på en andra plats i H18 bara drygt 1 min efter ledare och Jesper även han på en 2 plats i H16 men bara 6 sekunder efter ledaren. Vi hade flertalet på topp-20 på totalen inför avslutande tävlingen. – Agnes 9 och Ella 17 i D10, Elin 15 i D11, Simon 7 i H13, Tobias 8 i H14, Jakob 20 i H16 och Patrik 9 i H40.
Denna tävling är inte bara final i Ledx cup utan även en individuell tävling. Totalt var det 2934 som startade i denna tävling så idag var klasserna ännu större än de 2 tidigare dagarna. Bäst utifrån resultat på den enskilda tävlingen idag gjorde Magnus J som blev 2. Men vi hade många snabba löpare idag. Valter måste rastat pappa Karl ordentligt idag. Sprang U1 på drygt 15 min och blev 4. Adrian fick en 4 plats i H18 och Alice en 5 plats i D20. Elin blev 7 i D11 och Hugo 8 i H10. Tobias 8 i H14 och Simon 10 i H13.  Ztella kom 7 i U1. Detta var de som kom på topp-10 men egentligen så skulle jag vilja rabbla upp många fler. Många hade fina placeringar med tanke på att de flesta ungdomsklasserna innehöll mellan 100-200 startande idag. Jakob och Edward (tror jag) gjorde sina första tävlingar i H10 idag. Även Majken tror jag sprang klass själv för första gången denna helgen. Bra jobbat. Nu är ni på gång till nästa år. Dagens resultat finner ni här https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=18631&organisationId=254

Hur blev det då i totalen i det som heter LEDX Cup. Ja vissa plockade placeringar och vissa tappade. Precis som det brukar vara. Eftersom jag själv var ute och sprang och i duschen när de flesta kom i mål så hörde jag inte hur snacket gick. Utifrån resultaten så ser jag att i D10 så blev Agnes 9 och Ella 15 genom att plocka 2 placeringar idag, Cornelia 29, Zmilla 34 och Majken 35. I D11 blev Elin 11 efter att plockat 4 placeringar. Här fick inte Alice Brandt något totalresultat då hon av misstag tog D12´s karta i fredags. I D12 hade vi Alva som startade alla 3 dagarna men en missad stämpling i fredags gjorde att inte hon heller fick något totalresultat. Bra kämpat ändå tjejer. Ida sprang alla tävlingar i helgen och blev 37 i D13.

I H10 så sprang Hugo upp sig 8 placeringar idag och blev 22. I H12 så hade vi 3 deltagare. Filip sprang upp sig 4 placeringar och slutade på 33 plats, Walter blev 49 och Zebastian 50. I H13 så slutade Simon på 8 plats, Albin 33 och Oskar 36. Tobias tog en placering idag och klättrade upp till en 7 plats i H14, Gustav blev 37 och Victor blev 51. Vad jag hörde så hade han en tung dag på lördagen i sluttningsterrängen.  I H16 så höll Jesper sin andra plats medans Jakob hade en tyngre dag idag än igår och slutade på en 43 plats.

Ibland de vuxna så hade vi inte så många som deltog/godkändes på alla 3 tävlingar så det blev få totalresultat. Patrik var dock en som gjorde det och han slutade på en 8 plats i H40 och Daniel H blev 28 i samma klass. Henrik genomförde också alla 3 tävlingar och blev 26 i H45. På damsidan var det bara Gunilla Glimtén som fick totalresultat och blev 15. Linda sprang dock alla 3 dagarna men fick inget totalresultat då hon i fredags startade i ÖM-klass och övriga dagar i tävlingsklass. Alla totalreslutat hittar ni här https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=14755&lang=sv

Tyvärr så tog jag inga kort under helgen. Finns många bilder på o-events facebooksida. Bifogar några nedan. Tyvärr inte så många Löftingar som hamnade på kort i år.

/Jeanette