DM i Träslövsläge

Idag bjöd FK Friskus på 2 DM-tävlingar i fina Träslövsläge. I strålande höstsol samlades nästan 300 hallänningar vid Ankarhallen för att göra upp om Dm-sprint och Dm-sprintstafett.

På förmiddagen så gick den individuella sprinten. 43 löftingar kom till start. I D10 blev Edith 4 i klassen men 3 i Dm. Molly kämpade också på bra och blev 8. I motsvarande killklass H10 blev Valter 2 bara 13 sekunder från segern och Lukas 3. Karl kom in på en fin 6 plats.

I D12 hade vi bara 1 startande och det var Stina som kom på en välförtjänt 4 plats. I den stora H12 klassen så sprang Ralf och Jakob och kom i mål på 16 resp 18 plats. 4 tjejer hade vi till start i D14. Ella var snabbast av löftingarna och slutade på andra plats. Agnes kom 5, Elin 6 och Cornelia 7. Hugo är vår tävlande i H14 och han slutade på en 8 plats idag

I D16 visade Ida vem som idag är snabbaste hallänning i den åldersklassen och tog hem segern med dryga minuten. I H16 hade vi Walter till start och han slutade på en 7 plats.

I juniorklassen H18 var 4 av 7 deltagare från klubben. Gustav blev 2, Jakob 3, Isak 4 och Edvin 7. I D18 sprang Annie in på en 3 plats. Tyvärr ingen DM-plakett till Annie då det bara var 2 plaketter i denna klass pga få deltagare.

Axel visade även idag att hans snabbhet håller i sig och tog hem segern i H20.

I D21 hade vi Alice till start. Trots en sommar med lite träning och sjukdom före tävlingen så lyckades hon ändå komma in på en fin 5 plats. I H21 hade vi idag 3 startande från löftan. Det var även idag en tuff kamp mellan Jesper och Simon. Jesper visade dock att äldst är lite snabbare och tog hem segern 16 sekunder före Simon som kom på 2 plats. Tobias kom här in på en 8 plats i klassen men 6 plats i Dm.

Vi hade många vuxna startande som gjorde fina lopp dock ingen DM-mästare. En pallplats blev det till Gösta som kom på 3 plats i H75. Hänvisar till resultatlistan på Eventor för övriga resultat. https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=36437&organisationId=254

Efter den individuella tävlingen var det många som laddade om till Dm-sprintstafett. 11 lag hade vi till start. Roligt att så många tycker det är skoj att springa stafett.
I DH12 så hade vi 2 lag som kämpade på bra. Tyvärr blev det en felstämpling på ena laget. Andra laget slutade på en 7 plats.
Den mest rafflande striden var nog den i DH16 där Ida och Simon fightades mot Friskus lag 1. Simon och Ida höll Friskus bakom sig under hela stafetten och tog hem segern med 9 sekunder. Våra andra 2 lag sprang också bra. Laget med Hugo, Agnes och Cornelia slutade 3 och laget med Walter, Elin och Ella slutade 4.

3 lag hade vi även till start i DH21. Dessa lag slutade 5 (Gustav, Alice, Tobias), 10 (Jakob, Annie, Axel) och 15 (Isak, Johanna, Daniel).
Henrik och Linda sprang i DH180 och kom på en fin 2 plats.
I propagandaklassen så kom vårt ena lag (Karl och Anton) på en 5 plats medans vårt andra lag med Daniel och Daniel missade att stämpla ut mellan loppen så där blev det inget resultat. Enligt vad de själva sa så hade det fått en fin placering om inte denna missen hade gjorts.
Länk till resultaten (Dock har vårt segrarlag hamnat under Ok Nackhe i resultatlistan – försöker de sno våra löpare??) https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=36439&organisationId=254