Första DM-helgen avslutad

Äntligen så är orienteringstävlingarna tillbaka. Härligt att åter få komma till en arena, sätta upp och samlas kring klubbflaggan och känna lukten från markans grillade hamburgare. Dm-mästarna lyste i kapp med höstsolen. Vilken underbar helg det varit.

På lördagen var det DM-medel. 8 medaljer blev det till Löftan på den tuffa tävlingen i Ullared. Seger i de båda herrjuniorklasserna genom Axel o Gustav. Jakob dessutom tvåa i H18. Dubbla medaljer i D10 genom silver till Alva Karlsson och brons till Edith Fjärding. Även silver i H10 genom Valter Gustavsson och brons till Hugo i H14 och Ida i D16. Riktigt bra gjort av er och även av alla andra av totalt 36 Löftingar som kom till start, där vi även hade tre vuxna topp-tre genom Stefan i H40, Johanna i D40 och Roland i H80. ’

Söndagen fortsatte med Dm-stafett. Löftan ställde upp med 11 lag. Jätteroligt att vi hade flera som testade på stafett för första gången Hoppas ni tyckte det var roligt. Bäst resultatmässigt gick det för vårt ena lag i HD12 där det blev en seger. Här hade vi ytterligare ett lag som tyvärr saknade sistesträcklöpare där tjejerna på sträcka 1 och 2 kämpade på bra. I HD16 där vi hade 3 lag till start kom lagen på 2, 4 och 7 plats. Bra jobbat. Den tuffaste kampen kanske vi ändå hade i H21 där det efter 2 sträckor bara skiljde 18 sek mellan ettan och tvåan. Där slutade vårt förstalag på andra plats till slut. Vårt andralag kom på sjätteplats, heja er. Vi hade också ett D21 lag som sprang bra som placerade sig på fjärde plats. Imponerande lopp. Ytterligare löftanlag hade vi i H120 och i propagandaklassen. Bra sprungit även där.

Nu satsar vi vidare på Dm-natt och Dm-lång nästa helg. Sedan finns det ytterligare en Dm- helg 25/9 med sprint och sprintstafett. Glöm inte av att anmäla er till detta.