Skinkcupen

I lördags var det dags för årets upplaga av Skinkcupen, i år kombinerad med invigning av vår nyrenoverade Lillesjöstuga och firande av klubbens JVM-guldmedaljör, Jesper.

Skincupen är en tradition, lika gammal och kär som dopp i grytan, som varje år avslutar orienteringsåret. Passande nog bjöd denna decemberlördagen på strålande vinterväder. Ett fyrtiotal glada löpare gav sig ut på de kluriga banorna som Patrik hade ordnat. Det bjöds på sönderklippta, upp-och-ner-vända och spegelvända kartbitar vilket gav alla en utmaning. Efter ett tag, eller i vissa fall mer än så, var man ändå tillbaka vid stugan där det bjöds på glögg och pepparkakor. Därefter var det dags att ta plats inne i vår fina stuga, där det bjöds på mer fika, lotterier och prisutdelning. Tur att vårt nya samlingsrum är större än det gamla, annars hade inte alla fått plats. Till fikan bjöds det också på vinnartårta för att uppmärksamma Jespers guldmedalj i stafett från junior-VM i Portugal tidigare i höstas.

Qvarnströmska priset, för en extraordinär insats för klubben, tilldelades 2021 B-G Nilsson för hans stora arbetsinsats under stugrenoveringen. Priset brukar delas ut i samband med årsmötet, men hade i år sparats till invigningen.

Jesper fick ta emot I-16 geväret som Hallands bästa orienterare 2021, och frågan är vem som ska ta ifrån honom det nästa år? Är man nyfiken på tidigare segrare finns de här.

I höstens Sprintcup vann Gustav Andersson långa banan medan Leo Hellsten och Valter Gustavsson delade på seger på mellanbanan.

Under året har vi också kämpat i Poängtabellen, en tävling där man samlar poäng med sina lopp på nationella tävlingar. När året är slut räknas de 15 bästa resultaten och det finns två klasser, ungdom och vuxen. I ungdomsklassen var det Ella Andersson som var bäst under 2022, följt av Agnes Paulsson och Almer Hanning. Bland de vuxna var det en intern uppgörelse inom familjen Johansson där Magnus visade att gammal är äldst genom att ta hem segern före Jesper och Tobias. Dessutom uppmärksammas den som har ökat sin poängskörd mest under året med utmärkelsen Årets Raket. Där vann Adam Sjöarv vuxenklassen medan Valter med många fina resultat vann i ungdomsklassen. Poängtabellen i sin helhet finn här.

B-G Nilsson tar emot Qvarnströmska priset.
Jesper prisas för sina fantastiska resultat under året.
Guld-tårta!
Årets raket, Valter Gustavsson!