Rapport från skidlägret i Mora

20 löftingar har i helgen varit iväg på skidläger i Mora. Vi bodde i stugor i moraparken. Vi hade tur med att det var mycket snö så vi hade spåren precis utanför dörren!

Vi kom upp på torsdagen och de flesta passade på att testa spåren direkt.

Fredagen inleddes med att åka klassisk stil och Magnus visade olika övningar som alla fick träna på. Det är väldigt nyttigt att öva på att åka utan stavar när man står på skidor för första gången. Vi körde i grupper omkring i Hemus (mora skidstadion). Efteråt delade vi upp oss i mindre grupper och åkte så mycket vi orkade innan det var dags för lunch.

Efter lunch åkte vi till Norra Garberget för att åka 13km skate mestadels nerför till Eldris. Det hade börjat snöa ganska mycket men trots det var det en härlig runda där man stundvis kunde glida utan stavtag i närmare en kilometer. Vissa ville ha en extra utmaning så de började med att åka de 13 kilometrarna från Eldris till Norra Garberget uppför för att sedan vända och åka ner igen.

Efter middagen så var det dags för dagens tredje pass. En bandymatch! Vi fick dock ytterligare ett träningspass innan det då det visade sig att vi behövde skotta undan 1-2dm snö från isen som hade fallit under dagen. Bandymatchen slutade lika så alla kunde sova gott den natten 🙂

När vi vaknade på lördagen så hade det fortsatt snöa hela natten så rikligt med snö låg på marken. Vi läste på var spårmaskinen varit och skidade efter. Denna dag var det tävling i skidstadion så vi åkte från boendet till Eldris, men hann även med ett kort stopp vid stadion för att kolla på de som tävlade. Denna dag hade det som sagt kommit mycket snö vilket gjorde det tungt att ta sig fram eftersom både skidor och stavar sjunk ner i den mjuka nysnön.

Eftermiddagspasset åktes från Eldris till Läde och tillbaka (och lite till för vissa). Några av oss passade även på att provsmaka läckerheterna i Eldris café.

Det finns fler bilder och information att se/läsa på löftans facebooksida.