Ungdomens 10-mila – en resumé

Under helgen var Löftans ungdomar i Götene för att kämpa i den klassiska U10-milastafetten.

På fredag avgjordes den lilla stafetten, öppen för alla upp till 14 år. Vi hade i år ett lag tillsammans med IF Rigor. Klockan 17:00 gav sig Oskar Hellstrand iväg tillsammans med 103 andra förstasträckslöpare. Starten leddes som vanligt av den klassiska U10-milaharen.

Efter ett stabilt lopp växlade Oskar över till Alva som även hon höll nerverna i styr på ett imponerande sätt.

Sträcka 3 togs av hand av bröderna Hanning, där Vidar var något snabbare än Almer och därmed fick växla ut Molly Graad på den sista sträckan. Molly förde sedan laget i mål på en klart godkänd 69:e plats. Det var kul att se såna coola ungdomar springa stafett!

På natten till lördag var det sedan dags för den stora HD20-stafetten. Precis som på riktiga 10mila är det tio sträckor som ska klaras av under natten och morgonen innan budkavlen går i mål. Om laget i lilla stafetten visade prov på ungdomlig oräddhet så utstrålande det stora lagen rutin och lugn. Och det är inte så konstigt, de flesta löparna har varit med på U10-mila väldigt många gånger. De vet att det är säker orientering att att lita på sig själv som är framgångsreceptet när det gäller stafett.

Klockan 02:45 gick starten och det var Agnes som fick ge sig ut med 90 andra hungriga förstasträckslöpare. Agnes löste uppgiften med bravur, och efter den fina starten rullade det på. Efter att natten övergått i morgon och morgonen till förmiddag så förde Isak i mål laget på en 50:e plats. I laget sprang, i ordning: Agnes, Tobias, Ella, Simon, Hugo, Cornelia, Almer, Gustav, Elin, Oskar, Ida samt Isak.

Ett stort tack till Magnus, Patrik och Mats som försakade sin nattsömn för att coacha laget och ett extra stort tack till Jeanette som förutom coaching dessutom bjöd på finfika!

Resultat HD14
Resultat HD20