Bokskog, backar och bra resultat

I helgen avgjordes distriktsmästerskapen i medeldistans och stafett i Stegared, strax söder om Åkulla. Löftan skördade stora framgångar i det härliga och bitvis kuperade bokskogen.

På lördagens medeldistans var det 38 Löftingar som gav sig ut för att leta kontroller. OK Nackhe bjöd på fina banor där det gällde att hålla koll på riktning, undvika de värsta motluten och inte luras att springa för snabbt när bokskogen öppnade upp sig framför en.

Jesper Johansson, Tobias Thorsson (H40), Anita Antonsson (D65), Valter Gustavsson (H12), Edith Fjärding (D12) och Ella Andersson (D16) är de som kan titulera sig bäst i Halland. Dessutom fick Tobias Johansson, Karolin Graffner, Vidar Hanning, Anges Paulsson och Lukas Moberg medaljer av olika valör med sig hem.

Resultat Medel-DM

På söndagen var det så dags för stafetter i samma område som på lördagen. Löftan hade 9 lag i olika klasser till start, i HD12, HD16, H21, D21, H120 samt Propaganda. Det var många glada, och mer eller mindre nervösa Löftingar som laddade för att ge sig ut och jaga kontroller och konkurrenter. På arenan var stämningen mycket god och det var många löpare att heja på.

Det var tre lag som slog sin in bland på pallen; Alva, Edith, Vidar och Valter tog silver i HD12 efter en rafflande slutsträcka där Valter visade på både kyla i huvudet och styrka i benen. Ella, Agnes och Hugo tog ett stabilt silver i HD16 efter tre bra sträckor. Och slutligen så tog favoriterna Jesper, Adrian ”Ansjovis” och Tobias hem älghornet genom att vinna H21-klassen.

Resultat Stafett-DM