Lång-DM och Hallands ungdomscup

Söndagen den 24 september arrangerade IK Uven lång-DM för Halland (och Göteborg), vilket också var årets sista deltävling i Hallands ungdomscup.

I tävlingsterrängen öster om Lindome fanns det tunga mossar, högt blåbärsris och märkligt nog fler uppförsbackar än nedförsbackar (eller?). Banläggaren bjöd på rejäla långdistansbanor där både vägväljandet och orienteringssäkerheten sattes på prov. Allt det här i härligt höstväder, kan det bli bättre? I resultatlistan hittar vi 5 klassegrarare i Löftans färger, och ytterligare 11 löftingar som tagit sig upp på pallen. En fin kämpainsats stod också Joel för, som gjorde sin första start i H12.

I Hallands ungdomscup, som räknar det sammanlagda resultatet från Hallandstävlingarna under året, var det som väntat en hel del blå-grönt på pallen. Ella (D16), Edith (D12) och Lukas (H12) tog hem varsin meriterande totalseger medan Agnes (D16), Karro (D14) och Valter (H12) också kämpade sig upp på pallen. Totalresultaten finns här för HD12-16 och här för HD10.

Och visst ser man att det var fint väder?