DM i Precisionsorientering

OK Löftan anordnade DM i PreO vid Stocken förra veckan. Owe och Kerstin höll i ett proffsigt arrangemang med fina och kluriga banor.

I Pre O finns upp till 5 skärmar vid varje kontroll och det gäller att på avstånd avgöra vilken skärm som stämmer överens med kontrollbeskrivningen och kontrollringen på kartan. Som deltagare får man röra sig längs en stig/väg och från olika håll försöka bedöma vilken av skärmarna som sitter rätt, ibland kan svaret vara att ingen skärm sitter rätt. På tävlingen fanns även en tidskontroll där deltagaren på tid fick lösa ett antal olika kartuppgifter.

Vi var några Löftingar som deltog i PreO tävling för första gången. För egen del sattes färdigheterna i att läsa av kartans höjdkurvor och översätta det till sluttningar och detaljer i terrängen på prov. Det blev många steg fram och tillbaka längs stigen för att med blicken följa höjdkurvor från flera håll och försöka avgöra vilken position som var den rätta. Att det heter ”precision” av en anledning var tydligt då det många gånger var svårt att bedöma vilken skärm som satt rätt. Det var roligt att prova och konstaterar att det är mycket bra träning i kartläsning och förståelse för kontrollbeskrivningen. Roligt om vi blir ännu fler Löftingar nästa gång.

Karl och Karolina Oxfall visade stor talang och vann DM i respektive klass i sina premiärlopp, stort grattis! (Fotografen missade tyvärr den delen av prisutdelningen..)

Resultatlista når ni här .