Rune har lämnat oss

Det är med djup sorg och stor saknad vi mottagit det tråkiga beskedet att Rune Karlsson har lämnat oss under helgen, vid en ålder av 88 år.

Rune var en hängiven och oumbärlig stöttepelare för Löftan under en lång tidsperiod. Hans engagemang och arbete var av ovärderlig betydelse för klubbens framsteg. Inte bara tjänstgjorde han som ordförande under 70- och 80-talet, utan hans dedikation sträckte sig långt utöver den rollen. Rune fungerade som tävlingsledare och banläggare för en mängd olika evenemang genom årens lopp. Dessutom var han vår viktiga kontaktperson gentemot markägare och jägare i många år. Hans omfattande kontaktnät och sociala kompetens gjorde det möjligt för oss att njuta av ett gott rykte i hela regionen och underlättade arrangemanget av tävlingar.

Rune investerade också otaliga timmar i vår klubbstuga och bidrog aktivt till Åkulla skidallians. Hans stolthet och glädje över klubbens framgångar var påtaglig och även på ålderns höst deltog han gärna i stugans aktiviteter och i samband med ungdomsträningar. Att Rune det senaste året bidragit till att vi tog fram en orienteringskarta över Väröbacka och hjälpt till med parkeringen på Snötrampen är tydliga exempel på hur han även på senare tid behållit det stora engagemanget för verksamheten och orienteringssporten. Rune var en väldigt snäll och omtänksam person som alltid varit mycket omtyckt i klubben.

I dessa svåra stunder går våra tankar och djupaste kondoleanser till Runes fru Karin, samt till barn och barnbarn. Runes minne kommer att leva vidare i klubben, och hans betydelsefulla avtryck kommer att prägla oss långt in i framtiden.

OK Löftan genom Mats, Magnus J och Magnus H

En kommentar

  1. Det känns märkligt att tänka på de små saker under ens uppväxt som får så stor betydelse för ens liv, som när OK Löftan för snart 30 år sedan lotsade mig in i den orienteringssport jag älskar och som jag hade ägnat mig åt varje dag om jag hade fått välja. Det känns det som att Rune alltid var där på träningar, tävlingar, läger och arrangemang. Alltid varm, snäll och påhittig. Du har gjort min värld lite bättre Rune. Tack ❤️

Kommentarer är stängda.