Tjoget 2006 – Bästa Hallandslag

När 2006:s årgång av Tjoget avgjordes i skogarna runt Skurebo placerade sig OK Löftans förstalag på en hedrande 11:e plats. Samtliga löpare gjorde bra ifrån sig men några klagade på bommar och dåliga vägval. Andralaget blev tyvärr felstämplade på grund av en missad kontroll på sträcka 14, tyvärr även en felstämpling på sträcka 19. Resultat och sträcktider finner du här. Bilder finner du i Bildarkivet.
Årets Tjoget avgjordes under ”underbara” förutsättningar (Om man gillar värme vill säga). Solen strålade från en klarblå himmel under hela helgen. För oss som sprang på natten var det riktigt behagliga temperaturer, gäller inte de som sprang på lördagen och efter kl. 8 på söndagen. Stundtals var det nästan för varmt. I resultat väg kan nämnas att John-Patrik gjorde en bra första sträcka, 36 sekunder efter täten. Detta gäller även för Elin på tredje, Elias på fjärde (även om han klagade på bommar), Fredrik på tionde, Anna på tolfte, Joakim på trettonde, Ingvar på femtonde, Johan på sjuttonde, Helena på artonde och Hans på nittonde. Alla dessa löpare presterade bland de tjugo bästa tiderna på sina respektive sträckor. Bästa sträckresultat för i år: Fredrik Svahn på tionde sträckan som blev sexa, vi gratulerar för inteckningen i Älghornet. Årets målsättning med en topp tionde plats nådde vi nästan och bättre lag har vi aldrig ställt på Tjogets startlinje. Kan vi ställa ett ännu bättre lag på startlinjen nästa år och kan vi komma topp tio då? Ja det är frågor vi har ett helt år på oss att fundera på och försöka hitta lösningar på. Att minnas eller inte minnas från Tjoget 2006

  • Man blir ”över”trött av att vara uppe hela natten (Elin med kompisar vet vad jag menar).
  • Myggmedel är ett måste på Tjoget.
  • Speakern verkade lite trött när sista omstarten hade gått. (Mer nonsensprat än på länge.)
  • Tjoget är en hängkavle och det är alltid någon som inte har fattat det (Alla löftingar hade dock koll på det i år).
  • Kul med två löftanlag på Tjoget, repris nästa år tack.
  • Felstämplingar är aldrig kul, ingen repris nästa år.
  • Speakern om Elin när hon gick ut.
  • Trevligt TC och fina banor.

Tack till alla som gjorde denna Tjogethelg till en helg man gärna minns. Även ett stort tack till lagledarna som gjorde ett bra jobb med laguttagningen. Träna på och misströsta inte, framgång kommer för eller senare. (Lär bli senare när det gäller mig)

Av: Stefan Månsson