Skogssportens gynnare prisar Elin

Elin Månsson OK Löftan fick idag, söndag 10 december mottaga Skogssportens Gynnares (Svensk Orientering) pris som bästa D14-tjej i Sverige under 2006.
Elin Månsson OK Löftan fick idag, söndag 10 december mottaga Skogssportens Gynnares (Svensk Orientering) pris som bästa D14-tjej i Sverige under 2006. Detta är första gången en nordhalländsk orienteringstjej får ta emot detta pris. I priset ingår ett stipendium på 3000 kronor. Elin är en av 4 svenska ungdomar som prisas. Elin får priset för priset för sin framgångsrika säsong 2006, där hon bl.a. vunnit 5-dagars (2 etappsegrar), Hallands 3-dagars (vinst samtliga 3 etapper), Tyska 3-dagars (2 etappsegrar) och ytterliggare 3 segrar i flerdagarstävlingar. På O-ringen vann hon 1:a och 4:e etappen och kunde på 5:e etappens jaktstart hålla undan och ohotad springa in som segrare med nästan 4 minuters marginal till 2:an. Med 66% 1:a platser och ytterliggare 20% pallplatser bland alla starter hon gjort i D14 och D16 klasserna under året. Ja även i den tuffare D16 klassen har hon trots tuffare banor och motstånd, stundtals mot många av de bästa 16-åringarna i Sverige, hamnat i topp. På 17 starter har hon t.ex. elva segrar och tre 2:a platser. För prispengarna bär det troligtvis i väg på ett 10 dagars träningsläger i Portugal under tidig vårsäsong, för att komma väl förbered till nästa säsong. Alla pristagare: D 16 Anna Forsberg, Krokeks OK H 16 Johan Runesson, OK Tisaren D 14 Elin Månsson, OK Löftan H 14 Martin Regborn, Surahammars SOK

Av: Bo Månsson