Seger i 5-dagars för Elin!

Elin lyckades med bedriften att upprepa fjolårets fantastiska resultat och ta en ny seger, denna gången i D15 klassen. Dessutom fick vi en etappsegrare på sista etappen i Maria Johansson i D18 Lång.
Femdagars har idag avslutats i Mjölby och det blev en lyckad upplaga för klubben. Elin höll undan för värsta konkurenten Tove Alexandersson på sista etappen och kunde ohotad springa in som segrarinna med en marginal på tre minuter. Det var damerna som stod för de största framgångarna för klubben i år. I D18 visade Charlotte att hon kommit igen bra efter vårens långa förkylning. Charlotte öppnade och avslutade veckan med en andraplats vilket till slut gav en femteplats totalt. I den lite längre långklassen hade Helena och Maria en hård kamp som Helena tog hem med drygt fyra minuter och blev tia totalt. Det hjälpte alltså inte att Maria öppnade veckan starkt och avslutade ännu bättre med en etappseger, men en bra slutlig sextondeplats blev det. I D20 Lång sprang Anna stabilt hela veckan och blev sjua. Bäst på herrsidan blev vårt unga löfte Daniel i H10 som slutade på en åttondeplats. Harry sprang efter en knackig inledning på veckan upp sig och efter en imponerande tredjeplats på avslutningsetappen blev han totalt 14e man i H65 Kort. Våra Juniorkillar Christian och Johan sprang också bra. Trots att Johan knappade in på Christian de två sista dagarna fick han ge sig med sju minuter till slut. Christian slutade på en fin 18 e plats och Johan 39a i den tuffa H18 Lång klassen. En annan klubbkamp var i H21 Lång där Stefan öppnade bäst, men fick ge sig mot Joakim på övriga etapper. Båda kämpade på riktigt bra och visade att krafterna höll för 5 långa etapper. Lite bättre orienteringsskärpa nästa år alla dagar så blir det topplaceringar i Sälen i Långklassen. Nu slutade Joakim 28a och Stefan 46a. I klassen H12 med ca 170 löpare blev Pontus 37e man, bra gjort. Bland de äldre och rutinerade klubbmedlemmarna var det Ing-Mari som hade den bästa placeringen med en 12e-plats i D65 Motion och Marie-Louise blev 22a D60. Även Gösta och Hans fick bra placeringar i de tuffa klasserna H65 och H55 där de blev 25a respektive 32a. Många gamla världstjärnor ligger i topp i dessa klasserna. Även Marie kämpade på i en tuff klass med långa banor. Trots att hon inte var nöjd själv blev det till slut en 17 e plats i D21 Lång. Stor förhoppning hade vi på förhand till Magnus J i H40. Med en 4e plats andra dagen visade han att farten fanns för en topplacering, men en olycklig slinga på fjärde dagen hoppades över och det blev inget slutresultat i år. Vill också passa på att ge beröm till Eddy som kämpade sig runt hela veckan utan att ge upp trots att kontrollerna inte satt på sin plats direkt alla dagar Själv fick jag prova på terrängen i två dagar och dessa dagar var det omväxlande orientering och ett lämpligt område att ha femdagars i. Fast själv ser jag fram emot nästa år då det blir betydigt finare och klurigare orientering än i år. Då gäller det att ta till sig Ingvars ord från gästboken att den som missar minst vinner. Därför vill jag slutligen återkomma till Elins fantastiska vecka. Med etapplaceringarna 2-1-2-1-2 visade hon en imponernade jämnhet. Visst springer hon fortare än de flesta av oss, men hemligheten ligger i att hon inte bommar. Jag törs lova att Elin var den i klubben som missade minst under veckan och det lönar sig då också. Så ett stort grattis till Elin och övriga löpare som känner sig nöjda med sin femdagarsvecka och bra kämpat även ni som inte är nöjda. Vad jag förstår har det varit en trevlig vecka trots regn och lera. Nu återstår bara den sjätte etappen, men tyvärr är man för gammal för folkets parkfesten numera så det får någon annan rapportera från. Magnus Hansson

Av: Magnus Hansson