Äventyr i Danmark

Helgens Spring Cup inleddes med framgångar för löparna från klubben. 2 segrar och en fjärde plats blev resultatet när fredagens nattävling avgjordes. Lördagens långdistans följdes upp med en tredje plats, en fjärde plats och en femte plats.
På fredagens nattävling visade Elin att hon visst kan springa natt, även om hon själv tidigare sagt att hon inte tycker om det. Det blev seger med 38:a sekunder i D16A före tvåan Anne Nørskov, OK Øst Birkerød. I D21A tog Josefin Antonsson en ganska klar seger med en marginal på 47 sekunder. I samma klass blev Marie Arnesson fyra, 1:16 efter Josefin och 29 sekunder efter löparna som delade andra platsen. Ytterligare tre tjejer skulle varit med i Danmark men Helena, Anna och Charlotte fick lämna återbud på grund av sjukdom. På lördagens långdistans slutade Elin delad 3:a i D16A efter ledning med 3 kontroller kvar då en 3 minuters bom förstörde dagens segerchanser. I D21A tog Josefin revansch på Marie och slutade fyra och Marie femma. Till slut skilde det endast 6 sekunder mellan tjejerna. Söndagens stafett fick en mörk start när Elin inte kunde starta då hon fick känningar av en skada under morgonen. Redan tidigare var Frida Andersson i Falkenbergs OK inlånad för att spring en sträcka i andra laget. Frida gick nu in och sprang första sträckan i första laget. Frida växlar som 14:e tjej och skickar ut Josefin på andra sträckan. Josefin tappar 5 placeringar och växlar som 19:e. Marie gör ett stabilt lopp på sista sträckan och plockar 4 placeringar. Laget slutar på en 15:e plats, 1 minut före FK Friskus-Varbergs första lag. I slutet av sitt lopp skadade sig Marie i utsidan av vaden då en gren river upp ett sår. Efter hemkost till Sverige åker man direkt till Varbergs sjukhus då sjukvårdspersonalen på TC tyckte att såret nog behövdes sys. Vi hoppas att Marie snart är tillbaka och att skadan inte stoppar henne under våren.

Av: Stefan Månsson