Damerna 84:a på Venla

När Venla och Jukola avgjordes i helgen i skogarna utanför Tammerfors sprang damlaget till sig en fin 84:e plats. Herrarna stämplade tyvärr fel på sista sträckan.
Under damernas första sträcka gjorde Elin Månsson ett bra lopp och låg vid första radiokontrollen runt en 160:e plats. Under resterande 4,7 km plockade hon till en fin 56:e plats på den 7,1 km långa första sträckan. Marie Arnesson på andra sträckan visade omgående att hon inte ville vara sämre. Fram till andra radiokontrollen efter 4,1 km plockade Marie till en 23:e plats. Vid växel efter 7,1 km sprang Marie in på en 47:e plats. På tredje sträckan sprang Anna Månsson stabilt och växlade som 63:a på sin 5,3 km långa sträcka. På sista sträckan gjorde Josefin Antonsson även hon ett stabilt lopp och låg länge runt en 67 plats men tappade lite under de 3 sista kilometrarna och sprang i mål på en 84:e plats. Christian Nilsson hade det tyngre än Elin på sin första sträcka. Men även Christian plockade konstant under hela loppet och växlade på en 508:e plats. På andra sträckan gick Johan Antonsson som tåget och plockade 226 placeringar på sin sträcka. Noterbart är att Johan hade 172:a bästa tid på andra sträckan och växlar som 282:a. Direkt efter Johan var det brodern Joakim Antonssons tur att avverka sitt dagsverk. Joakim växlar som 273:e löpare på sträckan och plockar därmed 9 placeringar. Tomas Axelson sprang bra på sin sträcka och även om han tappade 8 placeringar får vi hoppas han är nöjd med sin sträcka. Tomas växlar ut Björn Johannesson som 281:a. Björn Johannesson hade det tyngre än övriga löpare i laget och tappade tyvärr 44:a placeringar. Efter snabb genomgång av Björns sträcktider kan man konstatera att en hel del av de tappade placeringarna säkert kan förklaras med bommar. Björn växlar ut Lars Hanning på en 325:e plats. Nyförlovade Lars gör en bra sträcka och plockar 34:a placeringar. Han växlar ut Stefan Ring på en 291:a plats. Stefan Ring gjorde till att börja med ett ganska bra lopp, om man räknar bort sträckan till första kontrollen där han har 25min/km (missade han växlingen??). Några mindre bommar kan eventuellt avläsas av sträcktiderna men vid sista kontrollen händer det. På sista kontrollen har inte Stefan någon stämpel registrerad och laget diskvalificeras.

Av: Stefan Månsson