Löftan 25:a på Tjoget

Efter en helt ok insats i smålandsskogarna så lyckades vi förbättra fjolårets 28:e plats och gick i år i mål på en 25:e plats. Årets tävling avgjordes i södra änden av Kosta flygfält och bjöd som vanligt på snabblöpt terräng. Efter första dagens sju sträckor låg vi nästan lite oväntat bra på en 13:e plats, knappa 9 minuter efter täten. Detta sedan Magnus R inlett med att hänga med tätklungan i mål på första, Magnus J som vanligt gjort en kanoninsats på fjärde sträckan, Christian och Marie gjort riktiga topplopp på 6:e och 7:e (3:a på respektive sträcka) och Svärdarna (Annika, Emma och Julia) visat att de känner sig lika hemma i Kostas flacka skogar som i Simlångdalens branta backar. Till dag 2:s 13 sträckor återstod 8 av tiomilalagets löpare och förväntningarna om en topp 20:e placering började infinna sig. Efter att ha tappat hänget på den inledande nattsträckan, så var vi dock åter strax utanför topp 20:e i ett väl hoptryckt startfält. Växlingsplaceringarna pendlade från 21:e till 25:e plats under dag 2 och vi gick slutligen i mål som 25:a. Ett stort tack till Bengt från alla löparna, för att du förutom att svara för både laguttagning och hela tjogetresan även orkar vara uppe och coacha oss hela natten. Nästa år tar vi sikte på topp 20! Placeringar för övriga hallandslag: 4:a Halmstad OK 13:e OK Nackhe 18:e Falkenbergs OK 31:a FK Friskus Varberg 33:a IK Trenne Ullared osv. (se www.tjoget.nu)

Av: Stefan Ring