SM silver till Elin

Elin lyckades vid dagens SM Långdistans i Värmlänska Molkom ta en silvermedalj i D18-klassen. Stort grattis! I fredagens http://hn.se/sport/1.935824-elin-siktar-mot-toppen kunde vi läsa om Elins tankar inför SM.
En tidigt startande Elin visade att ett tidigt startnummer inte behöver vara någon nackdel. När samtliga löpare hade passerat varvningen efter c.a. 14 minuters löpning låg Elin på en sjätte plats. Vid radiokontrollen passerade Elin 23 sekunder efter då ledande Lisa Risby från OK Kåre. Sist startande och segrande Tove Alexandersson visade dock vem som är klassens gigant och tog ledningen med 5:06 före Lisa. Mellan radion och förvarningen sprang Elin klart snabbare än Lisa Risby och passerade förvarningen nästan 3 minuter snabbare än Lisa. I mål var Elin 3 minuter och 5 sekunder före då ledande Lisa Risby och behöll sedan ledningen ända fram till att sist startande Tove Alexandersson sprang i mål med tiden 49:52, 7:03 snabbare än Elin. Största hotet ut över Tove var Johanna Erlandsson från OK Skogsfalken som i mål distanserades med 12 sekunder av Elin. Det var en mycket nöjd Elin som gick upp på prispallen och tog emot sin första SM-medalj i orientering. I helgen som kommer väntar Medeldistans-SM i Umeå, med kval på fredagen och final på lördagen.

Av: Stefan Månsson