Unika rekryteringsmöjligheter

Genom O-ringen gruppen rekrytering, ges nu flera möjligheter att få draghjälp med att nå många fler människor och annonsera om orientering.
Vilken dag som helst kommer det att förekomma reklam på Vapnö mjölkpaket som inbjuder till O-Ringen och att allmänheten skall få möjlighet att prova orientering. Det är en kampanj som pågår några veckor tills mjölkpaketen är slut. Ytterligare en omgång kommer finnas senare i sommar. Den 14/4 kommer en stor annons ut i Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland. Det är en gratis annons där det kommer att förklaras att hallands 3-dagars och O-ringen är på gång. Det kommer att inbjudas till prova på tillfällen där ”alla” skall få möjlighet att prova orientering. Här har nu alla klubbar i Halland möjlighet att få gratis reklam och draghjälp med rekryteringen. Det enda klubbarna måste göra är att bestämma en dag , plats och ordna ledare som kan gå lite kartpromenader och lära ut grunderna i orientering (hur en klubb lägger upp sitt arbete är upp till klubben). Ytterligare en annons kommer att komma ut i mitten av maj. På mjölkpaketen och i annonserna hänvisar man till en webbsida www.provaorientering.nu. Där förklaras det hur orientring fungerar och det finns också en hallandskarta som visar var klubbarna finns i distriktet så var och en kan hitta en klubb som passa där man bor. Det vi vill från rekryteringskommitten är att alla klubbar har en ”provaorienterings” sida likt den som finns på halmstads sida HOK.se. OK Löftan bör hoppa på detta och tar tillvara på denna möjlighet, men vi behöver några personer som är villiga att hjälpa till att sprida orienteringsporten och hittar möjliga nya medlemmar. Lämplig plats är i Stättared, Förslaget på aktivitetsdag är onsdagen den 18/4. Kontroller har vi redan utsatta i Stättared, det behövs möjligen några till enklare. Vi behöver kanske 10 personer som är villiga att gå kartpromenad med okända människor och kanske ordna en enkel Sport-ident bana för barn. Jag är villig att hålla ihop planeringen men bara om vi är 10 till som hjälper till. Ni som gärna ställer upp hör av er till mig: [email protected] /0736-657122 Hälsningar Owe Andersson.

Av: Stefan Ring