Dubbelseger för Elin i Silva League!

Elin Månsson vann i helgen båda deltävlingarna i elitens nya tävlingsserie Silva League. Tävlingarna gick i Täby utanför Stockholm och serien fortsätter nu med sprint i Linköping innan tiomila.
Säsongsinledningen har varit helt fantastisk för Elin i såväl lokala som nationella tävlingar. I helgen kom andra och tredje segern av fyra möjliga när hela sverigeeliten var på plats i svårorienterad Stockholmsterräng i Täby. Efter en tidig miss på lördagens tävling var Elin nästan tre minuter efter vid radion, men jobbade sig sen uppåt i resultatlistan. Vid förvarningen var hon tvåa och efter en som vanligt vansinnigt snabb spurt hade hon sekunderna på sin sida och kunde vinna med två respektive sex sekunder tillgodo på tvåan och trean. Söndagen bjöd på medeldistans och även idag visade Elin mästarklass och hade marginalerna med sig i en jämn klass. Eftersom fyra deltävlingar räknas med inför finalen räcker det med ett bra lopp till nu så kommer Elin kunna gå ut i ett riktigt slagläge i finalen. Stort grattis ännu en gång från klubben.

Av: Magnus Hansson