Löftan 16:e på Tjoget!

Klubben tangerade sitt tredje bästa resultat någonsin på Tjoget och klarade målsättniningen topp-20 med råge och blev 16:e lag.
I den svårorienterade Emmabodaterrängen föll konkurrenterna bort som käglor antingen genom felstämplingar eller genom att bomma bort sig i den flacka och detaljrika Tjogetterrängen. Löftan visade återigen att det passar oss bra på stafetter när det är svårorienterat. Ingen löpare gjorde några större misstag utan 20 bra lopp gav till slut den bästa placeringen på sex år. Vi hade länge en hård kamp om bästa hallandslag med Falkenberg, (Halmstad stämplade fel) men fick till slut ge oss med dryga 8 minuter och en placering. Till drömmålsättningen topp 10 fattades ca 40 minuter. Våra tjogetdebutanter skötte sig alla med den äran och extra kul var att 5 ungdomar upp till 15 år var med i laget i år. Störst engagemang av alla visade nog ändå Adrian som agerade hjälpcoach och sprang med löparna på upploppet så de skulle få lite extra fart på benen. Tyvärr var det en blöt Tjogetnatt och när ordinarie coachen Bengt drog sig ur så glömde den orutinerade ställföreträdaren både vindskydd och flagga så vi fick tacksamt hyra in oss hos Friskus under den regniga natten. Nu laddar vi för en stor klubbresa till 25-manna i början av oktober då vi tar sikte på topp-100 i Stockholm. Tack alla löpare och extra hejarklacksmedlemmar för en trevlig Tjogethelg. /Magnus H

Av: Magnus Hansson