Löftan 22:a på Smålandskavlen (uppdaterad)

Löftans tjejer stod för en stark insats på Smålandskavlen och blev 22:a bland 49 startande lag. I laget sprang Josefin, Marie, Elin och Frida från FOK.
Smålandskavlen Elin & jag lyxade till det och bodde på hotell. Efter att ha ätit finmiddag på den närliggande restaurangen, vi snackar ljuskronor och vita linneservetter, så var det dags att ta på sig alla varma kläder och åka ut till TC i Klavreström. Frida Andersson från Falkenbergs OK ställde, trots vissa pikar från hennes klubbkompisar, upp och sprang med oss. Under fullmånens sken i den kalla, kalla natten kämpade hon sig tappert runt nattsträckan. Vi hörde från flera håll att det var lurig terräng för nattorientering. Frida hade svårt att hitta en av sina kontroller och kom gång på gång fram till herrarnas bemannade radiokontroll istället, varpå hon svor högre varje gång och skrämde nog killarna som satt där lite. Med omställning till vintertid fick vi en timmes extra sömn natten till söndagen och vaknade upp till en strålande morgon. Vårt hotell var kombinerat med ett konditori/bageri så nybakat bröd ingick i frukostbuffen. Väldigt vacker soluppgång genom dimman över sjön och allting gnistrade av frost. Väl på TC hade Josefin anlänt från Nässjö och var i full färd med att värma upp. Andrasträckslöparna går ut i jaktstart baserat på resultatet från nattsträckan. Efter ett stabilt lopp växlade Josefin till mig med orden ”ta det lugnt i ringen”. Efter viss tvekan till de första kontrollerna så gick det bättre i mitten av banan. Det var som det hade utlovats ”rejäl Småländsk terräng”, man fick kämpa hela vägen. Bommade 7an & 8an men inte alltför illa. Det var ganska utspritt såhär långt in i tävlingen så man såg knappt några andra tjejer utmed banan men när jag kom i mål så visade det sig att jag hade plockat några placeringar. Den 8.3km långa sista sträckan tog Elin hand om med bravur. Vid något tillfälle sprang hon tillsammans med en tjej från Lillomarka, kände sig lite otränad då hon fick jobba hårt för att hänga med.. tills hon hörde någon flåsandes bakom: Oskar Svärd(!) Om han hade problem att springa förbi så gick det nog ganska fort. Elin plockade även hon och vi blev till slut 22a. /tredjesträckslöparen i detta coola lag – Marie

Av: Stefan Ring