Tävlingsrapport Hallandspremiären.

I helgen har det varit Halländsk tävlingspremiär i Halmstadtrakten. Totalt på de tre dagarna har 72 stycken starter gjorts varav våra ungdomar har stått för 30 stycken. Många bra resultat har det blivit.
Helgen inleddes med nattorientering i kustnära terräng. Kvällens prestation stod Adrian för som tog säsongens första seger i klassen H12. Även Elin var med i toppen i D21 och blev fyra. På lördagen var det dags för medeldistans vid Plönninge. I ett kylslaget och blåsig väder bjöd Halmstad på bitvis riktigt fin och klurig orientering. Den här dagen var Löftan största svenska klubb med 33 startande (endast en norsk klubb på läger hade fler startande) varav 15 stycken var ungdomar som var med och kämpade. Dagens seger stod Tobias i U2 för. I samma klass var Johanna 3:a. I H12 visade grabbarna Adrian och Jesper att det kommer att bli svårt för konkurenterna i år att vara före dem. En andra och tredjeplats blev det för killarna. I U1 var Jakob tvåa och Andreas fyra efter snabba lopp och i H16 kort sprang Lukas bra och knep en andraplats även han. Även idag visade Elin att hon hänger med direkt i seniorklassen. I tuff konkurens blev hon fyra i D21. Söndagens långdistans bjöd om möjligt på ännu kyligare och blåsigare väder. Idag passade 27 löftingar varav 11 ungdomar på att prova den lite bökigare och kuperade terrängen. Även idag knep klubben en seger genom Jakob i U1. I samma klass var Filip H trea. I U2 var Tobias snabb idag med och tog en andraplats. Både far och son Johansson tog varsin tredjelats genom Magnus i H45 och Jesper i H12 liksom Henrik i öppen 9. I damernas huvudklass med ett starkt startfält även idag sprang Marie bra och blev sjua. Det här var första deltävlingarna i den halländska ungdomscupen. Totalt ligger vi nu på en andraplats efter Halmstad OK som ju hade hemmaplan här, Nu ladar vi närmast för tävlingarna i Falkenberg om två veckor eller för Göteborgstävlingarna nästa helg för de som är riktigt entusiastiska. Tyvärr blev det inga bilder från helgen så om någon tog någon bild får ni gärna höra av er.

Av: Magnus Hansson