Löftan 14:e på ungdomens tiomila i HD12

Löftanungdomarna sprang mycket bra på ungdomens tiomila och slutade på en 14:e plats av 102 startande lag i HD12-klassen.
Jesper inledde stafetten med att ta sig an förstasträckan. Han fick stå långt bak bland de 102 lagen, men redan på startgärdet hade han passerat hälften av lagen. Vid radiokontrollen efter halva banan var han uppe i tätklungan som bestod av ett tiotal löpare. In till mål hängde Jesper i bra och sprang bl.a. ifrån oringentvåan i H11 och växlade över till brorsan Tobias som sjunde lag. Tobias som ännu inte fyllt nio år fick ge sig ut mot många 11-12 åringar på andra sträckan. Efter en riktigt stark insats med en härlig spurt växlade Tobias som fjortonde lag endast 2,21 efter ledande Stora Tuna. Favoriterna i Stora Tuna sprang nu mycket starkt och när man hade oringensegraren i H10 på tredjesträckan så ryckte man åt sig en säker ledning. På tredjesträckan som får löpas av tre löpare skickade Tobias ut Johanna, Jakob och Victor. Alla tre gjorde strålande insatser och orienterade säkert och på egen hand. Vid växlingen till fjärdesträckan var vi nu 23:a. Ut på sista hade laget Adrian som gav sig ut med en riktigt raketfart och med ett toppenläge för att plocka placeringar med sin snabbhet. Adrian gjorde rakt igenom ett strålande lopp och höll sig kall när konkurrenter runt om honom bommade. Han plockade 9 placeringar och förde in laget på 14:e plats. Adrians fart i spurten och ansiktsuttryck hade skrämt slag på vilken senior som helst i en spurtduell. En fjortondeplats av 102 startande lag blev alltså resultatet, drygt 11 minuter efter segrande Stora Tuna, men endast 3 min från en fjärdeplats. Bästa placeringen någonsin för klubben i U-10mila och tiomila. (Förutom när det varit kombinationslag) Nästa år faller Adrian för åldersstrecket, men 5/6 av laget är kvar och vi vet att många snabba ungdomar står på tur att kunna vara med. Det finns med andra ord goda förhoppningar om framskjutna placeringar även kommande år i HD12-klassen. I natt är det dags för Daniel och Joakim att springa HD18-stafetten för Hallandslaget. Kanske kan vi ha ett eget HD18-lag nästa år!?! (Joakim eller Daniel > Ni får gärna skriva en liten rapport och berätta om äventyret.)

Av: Magnus Hansson