Löftanframgångar på Hallandspremiären

I helgen var det hallandspremiär för årets OL-säsong nere i de södra delarna av distriktet. Många Löftingar tävlade under de tre dagarna och allra bäst gick det för Jesper Johansson som vann alla tre dagarna i H12.
Helgen inleddes med nattorientering nere i Vilshärad i klurig flack kustterräng. Här blev det seger till klubben i båda de yngsta herrklasserna genom Jesper i H12 och Victor i H10. Av ungdomarna kämpade även Johanna, Filip och Alice på bra och knep poäng i Hallands ungdomscup i mörkret. På lördagen var det dags för medeldistans i Skogaby utanför Laholm och hela 36 löftingar kom till start denna dag vilket gjorde oss till näst största klubb efter Halmstad OK. Jesper vann även idag liksom Filip H i U1. Topp 10 var även Victor som var fyra i H10, Andreas 6:a i H10, Adrian 9:a i H14, och Albin som var 8 i U2. Även Lukas kämpade på bra i H16 kort och vann. Helgen avslutades med långdistans på samma ställe som dagen innan. Jesper tog idag helgens tredje seger mot mycket starkt motstånd i H12-klassen. I H10 blev det dubbelt Löftan genom Victor och Tobias som var jämna som vanligt och där ledningen växlade mellan killarna flera gånger på banan. I H14 gjorde Adrian idag ett mycket starkt lopp och blev fyra trots att han är yngst i klassen. Dessutom endast 19 sekunder från segern i en mycket jämn klass. Bäst viljeinsats kanske vi ändå ska tillskriva Simon Corneliusson som kom hem från Sälen vid 12-tiden på lördagskvällen, men som gärna ville begå säsongspremiär och åkte ner till Laholm och knep en andraplats i U2. Även Gösta sprang bra i H70 idag och kom på en fin fjärdeplats. Bra kämpat alla Löftingar och kul att se er igen. Nu tar vi nya tag på Laxträffen i Falkenberg. Självklart ska vi vara största klubb på den tävlingen. Vi ses.

Av: Magnus Hansson