Löftanframgångar på hemmaplan.

25 ungdomar startade på vår egna tävling vid Dotetorp. Först och främst ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till att ordna ett lyckat arrangemang i solskenet.
Löftan ordnade klurig långdistans-OL ihop med Fjärås i fantastisk orienteringsterräng i Ölmevallabergen. Våra äldre löpare fick vara funktionärer, så våra duktiga ungdomar fick försvara Löftans färger på dagens tävling. Allra bäst gick det för Adrian Vartia som knep segern med över två minuter i en tuff H14-klass. Adrian gjorde ett mycket imponerande lopp där han höll i orienteringen bra hela vägen. I H12 kom Jesper idag på en fin andraplats. Efter en bom på ettan plockade han hela tiden tid och placeringar och slutade till slut tvåa, 46 sekunder från segern. I H10 hade vi idag inte mindre än 5 löpare på startlinjen. Jag har ännu inte sett någon annan klubb i landet som startat en tävling med lika många löpare i H10 i år. Även här blev det framskjutna placeringar för klubben. Victor var tvåa, Tobias trea, Oskar tolva, Andreas fjortonde och Albin femtonde. Bra gjort killar och ett extra plus till Oskar som sprang sin första H10-tävling och även till Albin som sprang sin andra. I D16 sprang Alice riktigt bra och kom på fjärde plats bara fyra minuter från segern och hon var idag bästa hallänning. I H16 var Filip tredje bästa hallänning på en fin femte plats totalt. En som också sprang sin första tävling i huvudklass var Annie Eriksson i D10. Bra gjort Annie. En tiondeplats blev det i debuten. I Inskolning hade vi inte mindre än 8 löpare som alla tog sig runt med godkänt resultat. I en stor D12-klass var Johanna idag fjärde bästa hallänning på en tolfte plats totalt. I U-klasserna sprang Erica bäst med en fjärdeplats i U2. Filip var åtta i samma klass och Oskar tolva i U1. Kul att se alla glada ungdomar som kämpar på i skogen. Nu blickar vi fram emot Trennes tävling i Ullared nästa helg. Hann någon med att ta bilder under tiden ni arrangerade får ni gärna höra av er. /Magnus

Av: Owe Andersson