OK Löftan med herrseniorlag på 10-mila 2014

Denna helg avgörs 10-mila i skogarna runt Eksjö, där O-ringen avgjordes för några år sedan. OK Löftan ställer upp med ett herr seniorlag. Följ gärna hur det går via datorn hela natten. http://www.10mila.se/index.php/sv/onlinenliveservices
Klockan 19.30 startar årets 10mila kavel för herrarna. Damkavlen startade kl. 14.30 och pågår för fullt, tyvärr har OK Löftan inget damlag i år, Men vår tidigare Löpare Elin Månsson springer andra sträckan för IFK Göteborg första damlag. Starten för herrkavlen är något tidigare i år är det var varit tidigare år det betyder att de första sträckorna kommer att vara dagsträckor innan man ger sig in på nattsträckorna. Även sträcklängderna och fördelningen på de 10-sträckorna är lite annorlunda detta år. Kavlen inleder med två 8,6km sträckor innan det blir lite längre sträckor. på natten. Tävlingen avslutas på söndagmorgonen och målgång för regrarnde lag vi halv 7 tiden och OK Löftan hoppas vi klara att komma in bland det 100 bästa lagen. mellan kl. 8-9 på morgonen. Förra året kom OK Löftan på plac.133. Nedan ser ni OK Löftans seniorlag på 10-mila 2014. 1. 8,6km Olle Winroth 2. 8,6km Magnus Johansson 3. 13,0km Jonas Käll 4. 11,6km Tobias Thorsson 5. 11,6km Magnus Hansson 6. 17,1km Joakim Antonsson 7. 8,7km Torkel Davidsson 8. 12,9km Johan Antonsson 9. 15,6km Stefan Ring 10. 8,5km Daniel Andersson Under länken försöker vi att uppdatera resultatet under natten. http://www.dropbox.com/s/p5e76qqpa9a5dnk/resultat%2010-mila%202014.xlsx Sträcka 1 dags ljus. Olle Winroth inledde lysande på första sträckan den korta och täta sträckan utgjorde inga större problem. in på 95 plats knappa 4 minuter efter täten. Sträcka 2 skymning Magnus Johansson tuffade genom andra sträckan utan större problem. Tempot är högt och Magnus får slita för att hänga med och tappar till 134 plats. Växlar dock i en klunga till Jonas Käll till 3:de sträckan som är en hängsträcka. Sträcka 3 nu är det natt. Jonas Käll gick ut i en klunga men med långa avstånd fram. Han löper bra tillsammans med andra som han växlade ut med. Vi passerar Halmstad på denna sträckan. Vi är nu bästa Hallands lag. Han plockar hela 36 placeringar och nu är vi på 98:e plats. Sträcka 4 Fortfarande Natt, Och första nattgafflingssträckan. Det bommas friskt i många lag så även hos oss. Tobias Thorsson gör flera bommar går som en jojo. Gör flera bommar. och tappar till 130 plats. Halmstad har gått om oss nu och är 9 minuter före. Sträcka 5 Natt, Magnus Hansson har det jobbigt i skogen. svår orientering och tungt i skogen. Magnus är inte nöjd med loppet och tappar några lag till plats 137. Men en bra insatts av Magnus Sträcka 6 Den beryktade långa natten långa natten. Kartan var en jätte affisch att ha med sig runt hela banan flera kluriga långsträckor. Här gäller det att gjort sin vinterträning. Joakim har det tungt på den långa banan och utför en heroisk insatts på över två och en halv timme. Vi är nu på plats 149. Sträcka 7 Nu börjar det ljusna vilket gör det lättare med orienteringen. Torkel Davidsson gör inga större misstag och går enligt sin plan. vi plockar nu några placeringar till 135. Sträcka 8 nu är det en långsträcka igen, Johan jobbar på bra i skogen, Längden tar på krafterna. Johan är ute lite längre än han ha hade tänkt sig. kommer in på samma placering som han gick ut på. Sträcka 9 Stefan Ring har som vanligt valt en av de längre sträckorna. Det är nu glest med folk ute i skogen på sträckorna. Stefan går enligt plan men det är svårt att plocka många placeringar. han plockar till placering 133 10 Sista sträckan. Daniel Andersson får vara med i omstarten som många andra lag som ligger långt efter. Men det ger också en extra krydda att springa med många lag. Det blir högt tempo och många lag ihop. Han gör ett bra lopp och är mer än 10 minuter bättre än han tänkt sig. Slut placeringen får vi vänta med tills hela om starten kommit in.

Av: Owe Andersson