Final i Hallands ungdomscup

Idag var det final i Hallands ungdomscup utanför Halmstad. En hel säsongs tävlande på årets hallandstävlingar skulle avgöras med en jaktstart.
HD12-HD16-löparna gick alla ut i jaktstart utifrån det totala resultatet från årets hallandstävlingar. I D16 var det ett riktigt getingbo med fyra löpare inom ett par minuter där Alice gick ut ledningen. En lite klurig inledning gjorde det extra spännande då alla fyra löpare kom ihop. Vid varvningen var Alice delad tvåa och efter en tuff spurtduell om silvret blev det till slut en bra tredjeplats för Alice som på vanligt maner tog ut alla sina krafter och var helt slut i mål. Där har vi andra något att lära oss. I H12 hade Jesper efter idel segrar skaffat sig en ledning med drygt fyra minuter i jaktstarten. Jesper sprang stabilt och snabbt även idag och hade inga problem att hålla undan till en klar seger. I samma klass kom Jakob på en total niondeplats och Olavi blev elva. Även i H14 hade vi en löpare som stack ut först i jaktstarten eftersom Adrian hade skaffat sig en totalledning på årets tävlingar. Han hade dock ej lika stor ledning som Jesper, men efter att ha varit snabbast även på dagens deltävling lät han aldrig några konkurrenter få syn på honom i skogen och det blev en stabil seger till Löftan även i H14. I H16 blev blev det två pokalplatser till klubben när Filip knep bronsplatsen och Magnus kom på en total fjärdeplats. I D12 var Johanna med och kämpade om femteplatsen länge i loppet, men tyvärr blev det en överhoppad kontroll på slutet. I H10 som inte hade jaktstart visade Tobias att han var värd totalsegern genom att även vnna avslutningsetappen 10 s före Victor som också kom tvåa totalt. I samma klass blev Andreas sexa totalt och Albin knep sjundeplatsen. I D10 kom Annie på pokalplats trots att hon inte var med på avslutningen, men en femteplats blev det totalt ändå. Stort grattis alla duktiga ungdomar. OK Löftan var även tvåa i klubbtävlingen, men en bra bit efter Friskus Varberg. Nästa år hoppas vi att ännu fler ungdomar vill vara med på våra hallandstävlingar så ska vi utmana Friskus även i klubbkampen.

Av: Magnus Hansson