Framgångar på IFK-stafetten

Löftans tre ungdomslag fick maximal utdelning på IFK-stafetten i Skatåsterrängen. Dubbelseger i H30 (H10) och seger även i H42 (H14). Stort grattis alla 13 duktiga killar.
I H30 klassen där 13 lag var anmälda tog Simon och Andreas hand om startsträckan. Efter bara drygt 10 minuter dök Simon upp i skogsbrynet först av alla löpare med en liten klunga strax bakom sig. Ut i ledningen på andrasträckan fick då Filip och Vilhelm ge sig ut i en av sina första stafetter någonsin. Några minuter senare kom Andreas i full fart efter ett stabilt och säkert lopp och skickade ut Gustav, Hugo och Victor. Vilhelm tog snabbt kommandot på sträckan och Filip hängde med fram till tredje kontrollen, sen var det Vilhelm som ledde stafetten med ett lag från Sävedalen efter sig. I skogen bakom öppnade Gustav, Hugo och Victor stenhårt och började jakten. In till växeln kom Vilhelm först av alla med Sävedalen strax efter. Ca halvminuten efter sprang Victor in på en tredjeplats. Även Filip, Hugo och Gustav sprang riktigt bra på sträckan och kom in mot mål några minuter efter Vilhelm och Victor. Spänningen steg när Jakob stack ut i väldigt knapp ledning före en duktig Sävedalskille och Tobias jagande strax bakom. Efter några kontroller var Jakob och Tobias tillsammans i skogen, men man hade skakat av sig Sävedalen. Tobias försökte rycka ifrån, men Jakob bet sig fast och det drog ihop sig till spurtduell. Ner mot målet var det Tobias som hade ett litet grepp och lyckades knappt hålla undan för Jakob. Båda grabbarna gjorde en mycket snabb sistasträcka vilket resulterade i en klar dubbelseger till Löftan. I H42 (H14) Inledde Jesper stafetten för Löftan på bästa sätt bland de sju anmälda lagen. Han hängde lätt med de äldre grabbarna och kunde växla som trea bara sekunder efter tätduon. Ut på andrasträckan for Adrian och Daniel. Adrian satte idag högsta fart direkt och efter ett riktigt kanonlopp hade han fört upp Löftan i en klar ledning. Även Daniel kämpade på bra i den tuffa terrängen och gjorde ett stabilt lopp. Ut på sistasträckan for Filip S. Filip som inte hade någon aning om att han hade en klar ledning verkade inte minsta nervös trots att han visste att alla kunde följa hans lopp med gps på mobilerna. Nervösa föräldrar och ledare kunde konstatera att kontrollerna spikades hela vägen fram till varvningen då det blev en liten krok, men inget stort tidstapp. Ca femtontalet Löftingar hejade på vid varvningen och kunde se att ledningen var helt ohotad. Även avslutningen gick stabilt och hela gänget kunde tillsammans defilera in över mållinjen. Bra kämpat alla ungdomar. Nu tar vi med oss den här framgången och blickar fram emot höstens avslutande tävlingar och den kommande vinterträningen för de som är sugna att hålla igång sin fina form. Nästa år ska vi jobba för att även ha ett eller flera tjejlag på startlinjen.

Av: Magnus Hansson