Tre Löftanlag på Smålandskavlen

I helgen avgjordes Smålandskavlen i westernmiljön vid High Chaparal utanför Anderstorp. Allra bäst gick det för HD12-laget som knep en fjärdeplats.
Löftan hade lag i H21, H16 (ihop med Friskus) och i HD12. I H21 (Öppen klass) har det numera utvecklats till en riktig elitkavle med nästan bara storlag på startlinjen. Våra nattlöpare bröderna Antonsson sprang båda stabilt och bra och framförallt var Joakim extra snabb och var några minuter före brodern. Trots det var vi en bra bit efter OK Linne som hade två världsstjärnor på nattsträckorna. Efter natten låg vi på plats 61 av 72 startande lag. På morgonen tog Daniel över och plockade 6 placeringar och Torkel tog ytterligare en på sina 11 km och vi låg nu på plats 54. Den placeringen höll Magnus Johansson som var nära att slippa gå ut i omstarten, men Torkel var någon minut för sen så Magnus fick nu banan avkortad från 13 till ca 10 km istället. Bra kämpat alla 5 löpare. I H16 hade vi kombinationslag med Friskus. Filip tog hand om den kluriga nattsträckan och gjorde det bra och förde in laget på plats 32. Tim i Friskus fortsatte på morgonen och sen var det Alice tur ihop med Elvira och Noah som sprang sträcka 3. Alice sprang bra som vanligt och tog två placeringar. Ut på sista sprang Adrian som även han gick bra och bara var några minuter efter de bästa 16-åringarna på sträckan. Laget blev 32:a av 39 lag vilket var riktigt bra av det unga laget i den tuffa H16 – klassen med bl.a. många bra norska lag. IHD12 hade laget en tuff uppgift att försvara fjolårets andraplats då Adrian ingick i laget. Jesper öppnade på bästa sätt och var först in av de 23 startande lagen, men det var tätt bakom och många lag vara bara någon minut efter. På andrasträckan sprang Olavi, Jakob och Victor ut i knapp ledning. Efter halva banan var man ifattsprungna av Jönköping, men Victor och Jakob hängde med hela vägen in och växlade över som andra lag nio sekunder efter Jönköping. Även Olavi sprang bra och kom in några minuter senare. Ut på sistasträckan fick Tobias ge sig ut som andra lag med några duktiga tolvåriga tjejer omkring sig. Dessutom jagade fler lag bara någon minut bakom. Trots gul bana sprang Tobias som alltid säkert och snabbt, även om han själv tyckte att han missat lite på två kontroller. Jönköping tog hem segern ca minuten före Hakarpspojkarna. Drygt tre minuter efter Jönköping kom Tobias strax bakom Vittus och det blev en mycket bra fjärdeplats för killarna. Nästa år går Jesper upp och förstärker H16-laget så då hoppas vi att våra yngre killar och tjejer vill vara med och springa i laget istället. Då går stafetten i Jönköping och kanske kan vi ha två lag på startlinjen då.

Av: Magnus Hansson