Skidresa till Orsa Grönklitt

Vi var 40 löftingar som åkte till Orsa Grönklitt för att få lite vinter och åka längdskidor.
Vi kom upp på fredag kväll och några gav sig direkt ut i spåren medan andra ställde sig i vallaboden och förberedde sina skidor för nästa dag. På natten mot fredagen regnade mycket av snön bort, så de fina natursnöspåren var inte åkbara. Efter regnet kom kylan tillbaka så konstsnöspåren (ca 3km) var mycket fina. Kylan höll i sig under hela vår vistelse. Magnus J höll i träningspassen, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Första dagen fick vi öva på att åka klassisk stil. Det gjorde vi bland annat genom att balansera på en skida och diagonala i uppförsbackar utan stavar. Andra dagen blåste det kallt vilket gjorde att morgonpasset blev lite kortare. Det var skate som stod på schemat och vi fick öva på att ta kurvor på ett bra sätt. För att hålla oss varma lekte vi jage med skidor på. Det var inte lätt! På kvällen ordnade Anna Handin och söner skattjakt och tipspromenad. Det blev mycket fartfyllt och spännande när lagen skulle samla poäng genom att visa upp / fotografera exempelvis lila vänstervante, skidåkare, norrman, snögubbe och pizza. Extra roande var det att en av sakerna som skulle visas var en kompass och det visade sig att orienterarna hade mycket svårt att hitta en sådan. 🙂 Tredje dagen var det strålande sol och nästan vindstilla. På förmiddagen fick vi öva på att staka och även prova på en mindre stafett. På avslutningspasset på eftermiddagen ordnade Magnus J med en stafett för alla som ville. Det var kul att se det stora tävlingsengagemang som alla deltagarna tog fram. Sista dagen hann de som var morgonpigga åka några sista varv innan bussen körde mot Frillesås igen. Tack till alla som följde med och extra tack till Mikael och Magnus J som arrangerade resan. Första gänget redo för start i stafetten Några av oss som åkte med till Orsa

Av: Patrik Corneliusson