43 Löftingar sprang i Falkenberg

Inte mindre än 43 stycken tappra medlemmar hade begett sig till Falkenberg för dagens medeldistans och första deltävlingen i Hallands ungdomscup. En seger fick vi med oss hem idag genom Jesper i H14. Grattis.
Jesper visade återigen att uppflytttningen till H14 inte är några som helst problem utan orienteringen flyter på även med svårare banor. Seger med nästan tre minuter imponerar stort. Även Adrian som vann igår sprang bra igen. Trots några bommar tog han en fin tredjeplats som näst bäste hallänning. Även Axel sprang H14 och kom på 13:e plats idag. I H10 hade vi hela fem löpare till start idag. Allra bäst gick det för Simon som återigen höll sig i toppen och blev tvåa. Även Albin sprang riktigt starkt och kom på en fin fjärdeplats. Filip, Oskar och Vilhelm sprang också bra och kom på platserna 7,8 och 9. Riktigt härligt H10 gäng. I H12 hade vi fyra killar med idag och Victor lyckades knipa en tredjeplats, en sekund från att vara bästa Hallänning. Jakob sprang också bra och kom tia. Tobias och Andreas fick efter en tuff start inte till sin vanliga kapacitet, men kommer garanterat igen redan nästa helg. Även våra duktiga tjejer kämpade på bra och både Annie och Johanna kom på en elfteplats i D12 respektive D14 och i D16 var Alice 15:e. I H16 sprang Filip bra och var bara 6 min från segern på en nionde plats. Vi hade även en kämpe på inskolningsbanan. Det var Gustav Frank som fullföljde den klassen. Av de äldre medlemmarna tog Magnus X 2 varsin andraplats i H40 och H45 med Johansson dryga minuten snabbare på samma bana. I Öppen tre var Frida R tvåa och Rune var trea i H80. Även Marie som gjorde ”comeback” efter att ha blivit mamma sprang bra i D21 och var bara 6 min från segern i tuff konkurrens och hamnade på en tolfte plats. Vi kan även nämna den tuffa familjekampen för Handinarna som körde Öppen 7. Där blev det favoritseger när Joakim var fem minuter före båda sina föräldrar som hade en intern sekundstrid. På den här länken kan ni se dagens karta. Kul om fler lägger in sina gps-banor. Jag lovar att skriva feedback till alla ungdomar som lägger in sina banor på löftans kartarkiv efter sina tävlingar. http://www.okloftan.se/kartarkiv/show_map.php?user=magnush&map=24 Nästa helg fortsätter ungdomscupen med tävlingar i Halmstad på fina nyårsåsen. Hoppas att vi ses då. H10 -gänget efter priutdelningen. Oskar saknas på bilden.

Av: Magnus Hansson