Seger för Simon i Sverigepremiären

Årets tävlingspremiär är avklarad. Ett tjugotal löftingar tävlade i Åhus i helgen. Många bra placeringar blev det och allra bäst gick det för Simon som vann H10 på söndagen.
Simon sprang riktigt bra även på lördagens medeldistans och var då tvåa, en sekund före Emil S från Rigor efter att ha passerat på spurten. I H10 sprang även Filip H bra och tog en femteplats på söndagens långdistans. Även Jesper hade en bra helg till att börja med och låg först bra med på natten i sin H14-debut och blev trea bara någon minut från segern och på lördagens medeldistans kom han återigen på tredje plats. Tyvärr blev det sen ingen start på söndagen utan Jesper fick agera åskådare p.g.a. ett ömmande knä. Hoppas att det snabbt går över. Även för Adrian blev det en blandad helg. Avstod natten när han var lite hängig, men visade sen på lördagen att farten och orienteringen finns för att matcha de allra bästa i H14. En fin andraplats i ett starkt startfält knappt före Jesper. På söndagen gick det sen lite knackigare med orienteringen som var riktigt klurig i den skånska gropterrängen. I H12 var det dags för Tobias och Victor att ta sig an de äldre konkurrenterna. Båda sprang riktigt bra på lördagen och Tobias blev femma och Victor sjua, ca 3 minuter från segern. Även på söndagen sprang Tobias snabbt och rätt och var tre minuter från segern på en niondeplats. Victor ett par minuter efter på en elfteplats. I HD16 sprang Alice och Filip stabilt hela helgen och kämpade på bra med svåra banor och tog topp 20 placeringar i tuff konkurrens med stora startfält. I H18 kom ol-gymnasisten Daniel ner från Olofström och sprang natt och medel. Bäst gick det på lördagen då han var tolva i en tuff juniorklass. Även Johan Antonsson sprang snabbt i H21 mot riktigt svårt motstånd, men med kilometertid strax över 6 min/km på 12 km så visade han att tiomilaformen finns där. En trevlig helg är till ända med gemensamt boende med Rigor och löftanmiddag på restaurang på lördagen. Nu laddar vi för Hallandstävlingarna som drar igång nästa helg. Hoppas att vi ses då. /Magnus

Av: Magnus Hansson