SydSvenska Mästerskapen (SSM) 2015 i Nässjö

Här kommer en rapport från sydsvenska mästerskapen där fem Löftanungdomar deltog i helgen.
Detta är en orienteringstävling som pågår under 2 dagar mellan landskapen Halland, Småland, Skåne och Blekinge. Den första tävlingsdagen är det Invidiuell långdistans och den andra stafett. Banorna var mycket svåra orienteringsmässigt i tungsprungen terräng. Det var fem ungdomar från OK Löftan som sprang i Hallandsdräkt: Filip Svensson, Alice Hultin, Adrian Vartia, Johanna Svensson och Jesper Johansson. På lördagen gick det tungt för våra Löftanorienterare. Elvira Widhelmsson från FK Friskus var dagens ljusglimt då hon tog en fin 4 plats i D15 klassen. På söndagen var det stafett. Hallandsungdomarna kämpade tappert och första laget kom in på en 18:e plats och de övriga kom in på 19, 23 och 26e plats av 34 lag. Adrian och Jesper sprang riktigt bra på sin H14 sträcka där Adrian hade den bästa tiden och Jesper den femte bästa i ett riktigt tufft startfält. Alice och Filip gjorde också bra lopp. Småland vann och hade dessutom 6 lag bland de 10 bästa. Det var en underbar orienteringshelg med fint väder, utmanade banor och goa ungdomar. Nedan finns en bild på hela Hallandsgänget. /Tommy Vartia

Av: Magnus Hansson