Löftan topp 100 på tiomila.

20150510201901tiomila Löftan kunde i år för första gången på herrsidan ta sig in på topp-100 listan i klassiska tiomilastafetten. Bra jobbat grabbar. Läs hela reportaget här!

Den 9e maj vid 17-tiden samlades OK Löftans herrlag på tiomilas TC. Damkaveln var i full rulle och täten var ute på fjärdesträckan, men det var inte det som var av intresse hos gemene löftait. Vi var fullt upptagna med att hälsa på varandra, prata om vad som hände i våra liv, och njuta av solen innan den försvann och det klassiska tiomila-isregnet började.

En hade åkt från Malmö, en från Olofström, en från Frillesås, två från Göteborg, två från Oslo och två från Stockholm. Det som binder ihop oss är alltså inte vart vi bor, utan vårt halländska ursprung och vår kärlek till klubben. Den enda som saknades vid detta möte var Elias som skulle anlända lite senare på kvällen från Norrköping.

Kvällen fortsatte sedan med att vi åt, handlade frukost och planerade för natten. Vi pratade om hur vi skulle komma topp 100, som varit vårt mål sedan länge. Den första bilen, innehållandes de tre som skulle springa först, gick vid 20-tiden från boendet (som för övrigt var en finfin herrgård bara en löfting kan vara värd att sova i). Startskottet gick 21:30.

1 13,0 km Skymning/Natt Jonas Kjäll (Sträcktid: 89:06)
Förstasträckslöparen Jonas Kjäll var taggad till tårna inför sin uppgift. Efter 18 minuters löpning så hade han gått riktigt starkt och låg på en 90e plats. Tyvärr fick han problem med illamående, men kämpade sig ändå runt för laget och kom in på 239e plats.

2 10,5 km Natt Johan Antonsson (Sträcktid: 70:39)
Gjorde ett stabilt lopp och var hyfsat nöjd, kom in på 185e plats.

3 16,5 km Rak Natt Christian Nilsson (Sträcktid: 114:37)
Sträcka tre, även kallad långa natten. På denna mytomspunna sträcka så hade Löftan sin absolut bästa triatlet. Chigge sprang mycket bra trots att han vanligtvis springer på snitslade asfaltsbanor, men han kan ha fått användning av sina simkunskaper i mossarna och bäckarna. Chrille kom in på 157e plats.

4 8,5 km Natt Magnus Johansson (Sträcktid: 58:32)
Löftans historiskt meste långa natten-löpare, Magnus, sprang självklart stabilt och med bravur. Med hans erfarenhet så lyfte han även resten av lagets moral och kämpaglöd. Magnus kom in på 147e plats.

5 11,0 km Natt Joakim Antonsson (Sträcktid: 89:49)
Förra årets långa natten-löpare, Jocke, fick sin revansch detta år. Han gjorde ett stabilt lopp trots en irriterande förkylning och kom in på 139e plats.

6 7,5 km Rak Natt Daniel Andersson (Sträcktid: 46:53)
Lagets junior Daniel sprang mycket bra och visade ödmjukt med handling, och inte med ord, att han vill ta första, långa natten eller sista sträckan nästa år. Han hade lagets bästa individuella placering (45e plats) och kom in på 126e plats.

7 10,5 km Gryning/Dag Olle Winroth (Sträcktid: 66:26)
Olle, som är känd i hela landet för sin talang och vilja att ta ut sig, sprang mycket bra (trots att han sa att han hade bommat) och tog ner laget till plats 107.

8 12,5 km Dag Stefan Ring (Sträcktid: 88:08)
Stefan Ring, Löftans frontfigur, även kallad Stefanovich och Esteban, sprang stabilt och kom in på en 104e plats, vilket är nära placering 100, som ju var slutmålet…

9 8,5 km Rak Dag Björn Johannesson (Sträcktid: 66:32)
Björn gjorde ett stabilt lopp och visade upp en styrka man kan förvänta sig av en Björn. Björn kom in på 105e plats.

10 17,5 km Dag Elias Svanberg (Sträcktid: 109:05)
Som en i laget sa innan tävlingen: ”Elias är magiskt bra, alla dagar i veckan och alla år”. Detta citat stämde självklart och Elias tampades väl mot världseliten och bjöd även på lagets bästa kilometertid (ungefär 6:15 min). Framförallt tog han in laget på plats 100. Hurra!

Nu när vi har kommit topp 100 så får nästa års mål bli att komma ner på tvåsiffrigt och bli bästa halländska lag.

Fullständiga resultat finns här.
Ett STORT TACK till Stefan Ring för att han ordnade med anmälan, boende och planering!

Tack också till Lars Hanning som tog ut laget. Bra gjort!

Nu laddar vi för Tjoget!