O-ringen 2015 i Borås

Boras 2O-ringenBoråsklubbarna bjöd på ett välorganiserat arrangemang i tuff och utslagsgivande terräng med klurig banläggning som satte löparna på prov. Löftan hade 50 föranmälda deltagare varav knappt hälften bodde på campingen på C-orten i Borås. Dessutom kom några extra dit varje dag och sprang öppna banor. I O-ringen är det alltid stora klasser och det brukar vara mellan 100-300 löpare i varje klass så det är riktigt tufft att placera sig högt upp på den här tävlingen.

Bäst placering av Löftingarna sprang Marie till sig genom att bli fin fyra i D21 kort mot tufft motstånd. Det var nära etappsegern en dag med en andraplats. Även Josefin sprang bra i samma klass och blev 16:e totalt.

I H18 Elit 2 gick Daniel bättre och bättre ju längre veckan gick och avancerade sig upp till en total sjundeplats.

I H11 sprang Victor och Tobias starkt hela veckan. Båda hade flera topp-10 placeringar under veckan och gick ut med 1,5 minuts mellanrum sista dagen som tia och tolva. Tobias lyckades knappa in 30 sekunder sista dagen då han var fyra på etappen, men båda sprang bra (Victor sjua) och tog två placeringar i jaktstarten och Victor blev 8:a och Tobias 10:a totalt. I H11 inledde även Andreas veckan riktigt starkt och till slut blev det en bra 65:e plats.

Vi fick även en etappsegrare under veckan och det var inte helt oväntat Jesper som stod för den. Tyvärr inledde han veckan med en försmädlig felstämpling, men kämpade på tappert övriga dagar och hans lopp hade räckt till en totalseger i H13. En dyrköpt läxa till Jesper och hela Löftan att alltid kolla kodsiffrorna. Starkt att kämpa på ändå och visa att kapaciteten finns där för totalseger.

I H10 hade vi tre kämpar anmälda. Albin sprang stabilt och slutade på 77:e plats och Filip blev 105:a efter en blandad vecka. Tyvärr kunde inte Simon komma till start första två dagarna på grund av skada. Hans tre etapplaceringar på slutet var annars riktigt bra och han var 18:e 4:a och 11:a dessa dagar.

I H14 fick Adrian inte till sin vanliga kapacitet, men slutade ändå på en bra 35:e plats i den tuffa konkurrensen. Här sprang även Axel bra och slutade 121:a.

I D11 kämpade Annie på bra och blev 88:a. Extra roligt att höra att hon tyckte sitt första O-ringen var riktigt roligt och att hon var sugen på Sälen 2016.

I D13 var Johanna näst bästa Halländska på en 98:e plats.

I H12 var det Jakob som kämpade på bra. Han var inte helt nöjd med sin vecka, men gjorde flera bra etapper och slutade på en 95:e plats.

H16 hade Magnus och Filip en hård kamp där Filip ledde länge, men efter två starka avslutningsetapper av Magnus blev det till slut en 87:e plats för Magnus och en 99:e plats för Filip.

I D16 slutade Alice på en 72:a plats. Alice sprang bra flera dagar, men hade otur med stukade fötter och grenar i örat. Bra kämpat av tuffingen Alice.

I H15 hade Daniel en blandad vecka med några riktigt bra lopp. Totalt blev det en 121:a plats.

I U1 hade vi två små, men snabba kämpar. Hugo och Agnes forsade fram på upploppet och Hugo slutade 79:a totalt och Agnes fick ingen slutplacering efter att ha hoppat över tävlandet en dag.

Vi hade även många ungdomar som kom och provade på O-ringen någon dag. Hoppas att ni fick mersmak och hänger på hela veckan nästa år.

Magnus J sprang också som vanligt bra i en tuff H45 klass mot gamla världsmästare och slutade på en fin 16:e plats.

Vi hade också tre riktiga hårdingar som körde H21 med tuffa banor över 9 km varje dag. Här var det en hård kamp ända in i kaklet på Borås arena där Joakim ledde hela veckan, men fick ge sig på slutetappen mot Olle som blev 25:a, Johan 31:a och Joakim 34:a, men alla tre var inom 5 minuter efter 5 tuffa etapper. Bra kämpat alla tre. Hoppas att ni håller i träningen inför höstens stafetter. Klubben behöver er:)

Som vanligt hade vi också interna cuper. Placeringscupen vanns av Tobias efter en stark avslutning. I spurtcupen var det familjen Corneliusson som var omutliga. Patrik lekte hem herrarnas spurtcup i överlägsen stil före Magnus J och en snabb Joakim Handin på tredje plats. Joakim som kämpade bra i H18 med en 85:e plats till slut.

Damernas spurtcup togs hem av Linda före Alice. Riktigt snabba tjejer. Linda sprang även riktigt bra under veckan i Öppen 5 och slutade på en mycket fin åttonde plats.

Många fler bilder, framförallt tagna av vår mästerfotograf Anette hittar ni på vår Facebooksida.

Nästa år blir det fjällorientering uppe i Sälen. Vi hoppas att vi blir minst lika många Löftingar då på denna fantastiska tävling. Då har vi lite fler interna tävlingar på gång som kan passa alla:)

4 kommentarer

  1. Ja en helt otrolig vecka och med tanke på inläggets rubrik så har någon redan sina tankar på nästa o-ringen

Kommentarer är stängda.