DM-medel i Halmstad

I lördags bjöd Halmstad OK in till DM i medeldistans. Det var drygt 30 Löftingar som sprang och av dessa trettio hade vi nio stycken på pallen.

Löftan tog hem tre guld och ett av dem tog Jesper hem i H14, tyvärr var Adrian sjuk så det blev ingen spännande kamp mellan dessa två. Löftans andra guld tog Magnus Hansson i H40 och han hade sekunderna på sin sida, han vann nämligen med sex sekunder före Jens Arvidsson i Rigor. Tredje guldet kammade Magnus Johansson hem i H45 i överlägsen stil, han vann med knappt fyra minuter före Thomas Josarp ifrån Friskus.

I H12 hade vi som vanligt med många tappra löpare, nämligen fem stycken. Victor lyckades bäst med sin fina silverplats. Victor hade inte sekunderna på sin sida som hans far, han var endast fem ynka sekunder efter Emil Jägstedt från Halmstad. Därefter hade vi Tobias på en fjärde plats, Jacob sexa, Olavi nia och Andreas elva.

I H16 fick vi även här silver genom ett väl genomfört lopp av Filip. Även Marie-Louise Lundström kammade hem ett silver och då i D70.

Bronsmedaljörer denna dag blev Daniel Andersson i den tuffa och jämna H18-klassen. Daniel var endast 1.02 efter segraren Fredrik Johansson i Nackhe och bara sju sekunder efter Olle Josarp ifrån Friskus. I H70 hittar vi Gösta Lindkvist även han på en bronsplats. I H21 blev det en hård kamp mellan bröderna Antonsson, där Joakim drog det längsta strået och fixade en bronsmedalj endast nio sekunder före lillebror Johan. I detta bronsgäng måste även Agnes i U1 nämnas även om den klassen inte räknas som DM-tävling.

Ytterligare två Löftanlöpare slutade på varsin fin fjärdeplats och det var Alice i D16 och Albin i H10.

/Liselotte

Medel dm