Stafettguld till HD16-laget

Stafett-dm

Dagens stafett-dm bjöd på mycket dramatik. För Löftans del blev tävlingen inte lika framgångsrik som de senaste åren, men en medalj blev det till klubben och det var ett guld för HD16-laget. Alice inledde starkt med att komma in som trea på förstasträckan ca 2 minuter efter Friskus. Ut på andra rusade Jesper och Axel och 15 minuter senare växlade Jesper ut Filip i ledningen på sista sträckan. Även Axel sprang snabbt på sin parallellsträcka.  Filip fick ett tufft läge med jagande Friskus bara ca 40 sekunder bakom, men Filip höll sig kall och gick rätt och drygade ut ledningen som till slut blev 1,32. Stort grattis.

I HD12 hade vi tre lag till start och hela 14 glada barn var med och sprang. Vi satsade på tre jämna lag här och jämnt och spännande blev det genom hela tävlingen. Tjejerna på förstasträckan sprang snabbt och samarbetade en del i skogen och kom in tillsammans till växeln. Det betydde att 8 snabba Löftingar fick ge sig ut nästan precis samtidigt på andrasträckans parallellsträcka. Först in till växlingen kom Löftan 2 med Simon. I det laget kämpade även unga Elin Andersson sig runt själv på andrasträckan utan problem. Bra gjort Elin. Näst först in kom Gustav för Löftan 3 ca 3 minuter efter. I det laget sprang även Albin och Filip starkt på andrasträckan. Ytterligare minuten efter Gustav kom Löftan 1 med Oskar ihop med Vilhelm och Andreas.

Sistasträckan skulle nu vara en gul lite längre sträcka, men av någon oförklarlig anledning var även sistasträckan precis likadan som de första två sträckorna med två gafflingskontroller och vit nivå. Alla tre killarna på sista sprang snabbt och Jakob för Löftan 2 höll undan för Tobias och Victor som det blev en tuff spurtduell mellan där Tobias var steget före och de tre Löftanlagen var alla inom 42 sekunder på placeringarna 5, 6 och 7 av 14 lag. Till nästa år har vi stora förhoppningar då alla utom Jakob är kvar i klassen.

 

I HD21 såg det länge ut som det skulle bli en medalj då både Johan och Daniel växlade som tredje lag på första och andrasträckan efter två starka lopp. På tredje fick Joakim inte riktigt till det lika bra som under gårdagen och mot tufft motstånd blev det till slut en femteplats.

 

I H120 hade gubbarna i förstalaget på förhand stora förhoppningar om medalj. Torkel inledde lite trevande med en större bom och var fyra minuter efter täten. Istället var det Löftan 2 och Patrik som gjorde ett imponerande stafettlopp igen och växlade som femte lag bara 1,33 efter täten. Han skickade ut Henrik och sen Jonas som båda sprang stabilt och det blev till slut en tolfteplats. För förstalaget fortsatte det lika illa på andrasträckan där Magnus H också gjorde en större miss och skickade ut Magnus J som femte lag, med 5,20 upp till täten. Magnus J sprang som vanligt starkt sen på slutsträckan, men det räckte bara till en fjärdplats 3,43 från segern och Halmstad OK. Nya tag nästa år.

Vi hade även två lag till som kämpade på bra i strandskogen. Linda, Jeanette och Katarina blev femma i D120 och Roland, Bengt och Jan-Eric blev fyra i H200, men en bit från täten.

Nästa helg avslutas DM-tävlingarna med natt-dm och Lång-dm.

/Magnus