Final i Hallands ungdomscup

Årets ungdomscup där samtliga ol-tävlingar i Halland räknas in avgjordes i dag utanför Kungsbacka med Rigor som arrangör. Från HD12 och uppåt var det jaktstart, där först in på etappen fick dubbla poäng i sammandraget. Årets cup blev väldigt framgångsrik för Löftans duktiga ungdomar då vi knep 9 av de totalt 24 pallplatserna. (Alla totalsegrare på bilden)

Segrare i Hofs cup

I den yngsta herrklassen höll Simon undan efter en suverän säsong och knep totalsegern. Albin avslutade starkt med delad seger i finalen och kom trea totalt. Filip blev fin fyra sammanlagt efter en jämn säsong. Även Oskar var med i finalen och sprang bra, men har inte varit med på lika många deltävlingar tidigare, men blev preliminärt 7:a totalt ändå. Vilhelm blev tia totalt också i H10 trots få tävlingar och inget finaldeltagande.

I D10 vann Ida finalen och poängen räckte till en andraplats totalt. Bra jobbat Ida.

I H12 var Tobias jämnheten själv hela säsongen och höll även undan i jaktstarten och tog en klar seger sammanlagt. Victor sprang bra i finalen och höll sin tredjeplats totalt. Jakob kämpade i ingenmansland i jaktstarten och behöll sin fina femteplats totalt. Även Andreas sprang bra och blev runt 10:e plats totalt. Topp 20 var även Gustav och Hugo som inte varit med på så många deltävlingar tidigare. Även Olavi blev topp-20 trots att han inte kunde komma till start i finalen.

I D12 kämpade Annie starkt och blev sexa i finalen och sjua sammanlagt.

I H14 blev det dubbelseger till Löftan. Jesper som gick ut i ledningen höll undan för jagande Adrian. Dessa killar var i en klass för sig i H14. Axel fullbordade H14-triumfen med en fin femteplats totalt.

I H16 sprang Filip starkt i finalen och hämtade upp killarna som gick ut före i jaktstarten, men en miss gjorde att de kom ikapp igen och han slutade på en stark tredjeplats både på etappen och totalt. I H16 hade vi även Magnus på en sjätteplats och Daniel på en sjunde plats totalt.

Slutligen i D16 sprang Alice återigen bra och höll sin andraplats både på etappen och i totalen efter duktiga Elvira.

I D14 blev Johanna sjua totalt trots att hon inte kunde vara med i finalen.

I Klubbkampen fick vi återigen en hedrande andraplats efter svårslagna Friskus Varberg. Nästa år tar vi nya tag för att locka med ännu fler ungdomar ut på våra Hallandstävlingar.

Massor av fler bilder hittar ni på Löftans facebooksida.

/Magnus H

 

D10

H10

H12

H14D16H16